by klasikko in
Premier League

Pengurus Chelsea, Graham Potter merasakan kariernya di Stamford Bridge telah terjejas oleh perbelanjaan besar pemilik kelab, Todd Boehly.

The Blues sangat berjaya di bawah pemilikan Roman Abramovich, tetapi ia adalah permulaan yang sukar sejak Boehly mengambil alih.

Pelaburan besar yang menarik pemain berbakat seperti Enzo Fernandez, Mykhaylo Mudryk, Noni Madueke dan meminjamkan Joao Felix.

Chelsea sedang bergelut di atas padang dan ia mula kelihatan seperti kedudukan Potter tidak begitu selamat tidak lama lagi jika keadaan bertambah lebih buruk.

Menurut Metro, Potter sebenarnya merasakan bahawa jumlah pemain baru yang banyak telah menyukarkan tugasnya, kerana ia menjejaskan cara dia melakukan sesi latihannya.

Potter dikatakan mempunyai ramai pemain sehingga sukar untuk memasukkan mereka ke dalam kumpulan.

Di mana mereka semua boleh berlatih bersama, dengan bos berusia 47 tahun itu jelas menunjukkan betapa baiknya dia boleh lakukan apabila dia mempunyai skuad yang lebih kecil di bekas kelab, Brighton.

Dia mempunyai 31 pemain skuad utama untuk bekerjasama di Chelsea dan nampaknya mempunyai begitu banyak muka baharu yang masuk begitu pantas membuatkan peralihan ini menjadi lebih sukar.

Walaupun itu mungkin tidak menghairankan, tidak pasti kebanyakan peminat The Blues akan berpuas hati dengan alasan untuk mebentuk pasukan yang agak teruk seperti yang berlaku.

Kini, Chelsea hanya memenangi dua daripada 15 perlawanan terakhir mereka dalam semua pertandingan.

Share Post:

Related Posts