by Azhan Mohi in
Premier League

Ketua jurulatih Chelsea, Mauricio Pochettino memuji bintang Luton Town yang ‘sangat berbakat’, Ross Barkley, yang cuba ditandatanganinya sebagai pengurus di Tottenham.

The Blues akan menentang Luton pada hari Jumaat dalam perlawanan Liga ketiga mereka musim ini ketika Pochettino berusaha untuk memastikan kemenangan pertamanya sebagai bos.

Luton telah dinaikkan ke liga utama musim lalu dan telah memperkuatkan skuad mereka pada musim panas ini, dengan bekas bintang Chelsea, Barkley, salah seorang daripada pendatang baharu mereka.

West Londoners menandatangani Barkley dalam perjanjian £15 juta daripada Everton lima tahun lalu tetapi tempohnya di Stamford Bridge sebahagian besarnya terjejas oleh masalah kecederaan.

Barkley mencatatkan 12 gol dan 11 bantuan dalam 100 perlawanan untuk Chelsea antara 2018 dan 2022, dia juga menghabiskan masa dipinjamkan di Aston Villa.

Chelsea menjual Barkley kepada kelab Perancis Nice tahun lepas tetapi selepas satu musim dalam Ligue 1 dia kembali ke Liga dengan menyertai Hatters.

Pochettino cuba menandatangani Barkley ketika dia mengendalikan Tottenham dan penuh dengan pujian untuk pemain Inggeris berusia 29 tahun itu dalam sidang akhbar Khamis.

“Anda ingat perkara-perkara dari masa lalu!” Pochettino memberitahu wartawan apabila ditanya tentang percubaan pengurus Argentina itu sebelum ini untuk menandatangani Barkley.

“Kadang-kadang anda boleh mendapatkan pemain, kadang-kadang mereka boleh membuat keputusan untuk berpindah ke pihak lain. Saya kecewa tetapi kita perlu memahami ia adalah perniagaan. Kadang-kadang seorang pemain mempunyai minat yang berbeza.

“Dia pemain yang hebat, pemain yang sangat berbakat, kami tidak tahu sama ada dia akan bermain atau tidak tetapi kami tahu kualiti yang boleh dia tambahkan.”

Share Post:

Related Posts