by Azhan Mohi in
Premier League

Bos Chelsea, Mauricio Pochettino berkata dia tidak tahu sama ada kelab itu telah menerima tawaran daripada Manchester United untuk Marc Cucurella tetapi menegaskan dia masih bergantung kepada pemain Sepanyol itu.

The Red Devils telah dilanda krisis kecederaan di bek kiri, dengan Luke Shaw dijangka diketepikan sehingga November kerana masalah otot manakala pemain ‘back up’, Tyrell Malacia juga tidak beraksi.

United telah menghubungi beberapa kelab untuk mencapai tawaran yang berpotensi, dengan Cucurella, Sergio Reguilon dari Tottenham dan Marcos Alonso dari Barcelona antara banyak pilihan yang sedang dibincangkan.

Cucurella, yang berpindah ke Stamford Bridge dalam perjanjian £62 juta dari Brighton pada musim panas lalu, berada di belakang Ben Chilwell dalam skuad Chelsea manakala Ian Maatsen juga mampu bermain di bek kiri dan sayap kiri.

Dia masih belum memulakan perlawanan kompetitif di bawah Pochettino setakat ini musim ini tetapi pengurus Argentina itu berkata Cucurella ada dalam rancangannya – walaupun berkata keadaan boleh berubah dengan cepat.

Bercakap pada sidang akhbar pra-perlawanannya menjelang perlawanan Piala Carabao menentang AFC Wimbledon Rabu ini, Pochettino berkata mengenai minat United yang dikhabarkan dalam Cucurella: “Saya tidak boleh bercakap tentang andaian dan khabar angin.

“Saya tidak boleh bercakap khabar angin. Saya fikir, pada masa ini, tiada apa yang berubah.

“Untuk esok dia akan bersedia untuk bermain dan pada masa ini kelab tidak memberitahu saya apa-apa tentang situasi ini.”

Ditanya sama ada Cucurella adalah pemain yang dia mahu kekalkan, Pochettino meneruskan: “Semua pemain yang berada dalam skuad kami adalah pemain yang ada dalam rancangan kami.

“Dan kemudian, seperti biasa, ia mengenai situasi: pemain dan kelab, kelab dan pemain. Dan kemudian ia adalah keputusan.

“Tetapi pada masa ini semua pemain yang berada dalam skuad berada dalam rancangan kami.

“Walaupun, dalam kes itu, mereka tidak bermain pada masa ini tetapi kami memerlukan 22 atau 23 pemain dalam skuad.”

Ditanya sama ada dia berharap untuk membawa sebarang tambahan baharu sendiri, Pochettino menjawab: “Saya tahu kelab bekerja keras untuk menyelesaikan perniagaan kami.

“Mungkin ya [sesuatu boleh berlaku]. Pada masa ini saya hanya bekerja dan membiarkan kelab menyampaikan apa yang kita mahu.”

Chelsea mempunyai pilihan yang ringan di kawasan serangan dengan pemain seperti Christopher Nkunku, Armando Broja, Carney Chukwuemeka dan Mykhailo Mudryk semuanya diketepikan pada masa ini, dan Pochettino dianggap berminat untuk membawa seorang lagi penyerang serba boleh sebelum tarikh akhir perpindahan hari Jumaat.

Share Post:

Related Posts