by Azhan Mohi in
Premier League

Emmanuel Petit menggesa bekas kelabnya Arsenal untuk menandatangani dua pemain dari Chelsea apabila jendela perpindahan dibuka semula pada Januari.

Pemain Perancis itu, yang bermain untuk kedua-dua Arsenal dan Chelsea, merasakan ada dua pemain yang lebih sesuai di Emirates berbanding Stamford Bridge.

Musim Premier League kini sedang berehat untuk Piala Dunia yang sedang berlangsung di Qatar tetapi disambung semula pada 26 Disember ketika The Gunners menerima kunjungan West Ham sebelum The Blues menentang Bournemouth pada hari berikutnya.

Skuad kendalian Mikel Arteta itu menduduki tangga teratas dan unggul lima mata daripada Manchester City yang berada di tempat kedua manakala Chelsea pimpinan Graham Potter berada di tangga kelapan.

Kedua-dua pihak akan berpeluang untuk membawa masuk beberapa muka baharu apabila jendela Januari dibuka apabila Petit memberitahu OddsBetting: “Saya suka [N’Golo] Kante pergi ke Arsenal dan saya fikir dia mahu kekal di London, jadi mereka harus ambil peluang mereka.

“Saya juga fikir Barcelona mahu menandatanganinya pada Januari tetapi dia sesuai dengan Arsenal dan mereka memerlukan pemain yang mempunyai mentaliti menang.

“Saya terkejut Chelsea tidak mahu memberikannya kontrak baharu tetapi mungkin mereka tahu sesuatu yang kami tidak tahu, mungkin isu perubatan.

“Apa pun, mana-mana kelab akan bertuah untuk memiliki Kante – ia adalah Kante!

“Apabila anda mempunyai pemain seperti ini – sangat merendah diri dan profesional – anda perlu mempunyai pemimpin seperti ini di bilik persalinan.”

Kontrak Kante di Chelsea akan tamat pada musim panas akan datang dan Petit juga telah memberitahu Arsenal untuk membawa masuk Christian Pulisic kerana kekurangan masa permainan di The Blues.

Dia menambah: “Anda boleh melihat dengan [Christian] Pulisic seperti dia bermain untuk membalas dendam di Piala Dunia.

“Dia sangat bagus untuk AS dan dia layak bermain secara tetap di kelab lain.

“Saya rasa dia adalah jenis pemain yang diperlukan oleh Arsenal. Sekarang setelah Gabriel Jesus keluar, saya fikir dia akan menjadi pilihan yang bagus.

“Sama seperti Hakim Ziyech, anda boleh lihat kepalanya tidak bersama Chelsea sekarang dan melihat mereka berdua sengsara – mereka tidak layak.

“Kedua-dua pemain telah bermain dengan begitu baik dan saya dapat melihat Milan mungkin mahukan Ziyech dan akan membidanya pada bulan Januari.”

Share Post:

Related Posts