by klasikko in
UEFA Champions League

Rio Ferdinand mengakui dia menerima teks mesej daripada Pep Guardiola yang kurang mempercayai kekuatkan skuadnya hanya beberapa jam sebelum Manchester City membelasah Real Madrid pada separuh akhir Liga Juara-Juara.

Dua gol daripada Bernardo Silva sebelum tandukan Manuel Akanji yang melencong serta gol pada masa kecederaan Julian Alvarez menyaksikan The Citizens hanya selangkah bagi menjulang trofi Eropah dalam penampilan kedua pentas final untuk tempoh tiga tahun.

Guardiola kekal bermuram durja apabila sering ditanya tentang impiannya untuk memenangi Liga Juara-Juara bersama City.

Tetapi dia adalah seorang individu yang paling riuh di tepi padang menentang Real dan bersemangat meraikan setiap gol.

Rio Ferdinand sedang bertugas untuk BT Sport dan mendedahkan dia mengucapkan selamat maju jaya kepada Guardiola pada awal hari itu.

Pada sepenuh masa pertama, bos City menunding jari kepada bekas bek Manchester United itu sambil menjerit ‘Saya sudah beritahu kamu!’ sambil tersenyum.

Apabila ditanya mengenai teks mesej itu, Ferdinand menjelaskan: “Dia menghantar mesej kepada saya, Pep Guardiola, sebelum perlawanan.

“Saya berkata ‘semoga berjaya’, dan dia menghantar mesej kepada saya berkata ‘percayalah kami telah mengalahkan mereka dua tahun lalu, kami akan mengalahkan mereka lagi. Percayalah’.

“Saya hanya fikir, tahap keyakinan yang dia ada – itu adalah dua atau tiga jam sebelum perlawanan.

“Dia menghantar saya teks seperti itu. Itu adalah keyakinan tinggi terhadap perincian yang mungkin dia lalui semasa menjelang perlawanan ini dan keyakinan yang dia ada pada para pemainnya.”

Share Post:

Related Posts