by Azhan Mohi in
Premier League

Pep Guardiola telah menggesa Chelsea untuk memberikan sokongan kepada Graham Potter berikutan kekalahan mereka kepada Arsenal pada hari Ahad.

Chelsea telah gagal mencatatkan kemenangan dalam empat perlawanan terakhir Liga mereka dan kini ketinggalan lima mata di belakang Tottenham di tangga keempat dalam carta.

Sementara itu, Potter telah menghadapi kritikan hebat sejak kekalahan 4-1 Chelsea kepada Brighton pada 29 Oktober, dan persoalan telah pun ditimbulkan mengenai kesesuaian pengurus berusia 47 tahun itu untuk tugas di Stamford Bridge.

Tetapi Guardiola percaya Chelsea telah mendapatkan salah seorang pengurus terbaik dalam Premier League iaitu Potter dan menegaskan dia memerlukan masa untuk memperbaiki keadaannya sekarang.

“Jika Chelsea menerima nasihat saya yang rendah hati, beri dia masa dan dia akan melakukannya dengan baik,” kata Guardiola.

“Mereka mendapat keputusan yang baik tetapi cara mereka bermain, apabila saya melihat perlawanan menentang Brighton bahawa mereka tewas, saya melihat banyak perkara yang saya ingat daripada tempohnya di Brighton. Tetapi dia perlukan masa, semua orang perlukan masa.

“Tiada siapa yang berjaya dari hari pertama atau kedua, saya sangat mengagumi kerjanya.

“Apa yang dia lakukan di Brighton adalah luar biasa dan saya pasti dengan masa dia akan melakukan kerja yang baik, saya tidak mempunyai sebarang keraguan.

“Dia adalah salah seorang pengurus terbaik, dari sudut pandangan saya, kami ada dalam liga ini.”

Share Post:

Related Posts