by Azhan Mohi in
Premier League

Peminat Manchester United telah dipilih sebagai yang paling teruk dalam Premier League kerana meninggalkan perlawanan awal dengan Arsenal di tempat kedua.

Peminat Gunners dilihat mengalir keluar dari Emirates pada petang Ahad, terlepas gol masa kecederaan yang dramatik daripada Declan Rice dan Gabriel Jesus yang mengesahkan kemenangan 3-1 ke atas pasukan Erik ten Hag.

Alejandro Garnacho menyaksikan golnya pada minit ke-88 dibatalkan kerana offside dalam keputusan yang dipertikar di utara London.

Kajian dengan Betfair dan YouGov terhadap 1,300 peminat bola sepak mendapati United menjadi penyokong paling teruk kerana beredat keluar sebelum sepenuh masa, diikuti oleh Arsenal dan Manchester City.

Tetapi hampir satu daripada empat peminat mengakui mereka meninggalkan perlawanan awal musim lalu, dengan satu pertiga daripada mereka kehilangan sekurang-kurangnya satu gol lewat akibatnya.

Mengelakkan lalu lintas yang sesak adalah sebab paling biasa untuk keluar awal, diikuti oleh mereka yang muak melihat pasukan mereka dibelasah.

Penyokong yang meninggalkan Emirates awal Ahad dibincang oleh hebat lagenda Manchester United sendiri, Dimitar Berbatov dan bas khas no.90 keluar awal.

Duta Betfair berkata: “Saya boleh faham mengapa peminat pergi awal.

“Ini adalah sesuatu yang dilakukan penyokong Arsenal dan Man United dan saya telah melakukannya sendiri apabila saya pergi menonton perlawanan.

“Anda mahu mengatasi trafik tetapi kadangkala anda boleh terlepas gol selepas 90 minit.”

Ia datang ketika Betfair memperkenalkan pembayaran baru 90 minit mereka, di mana pertaruhan yang menang dibayar pada 90 minit, tanpa mengira apa yang berlaku dalam masa tambahan.

Share Post:

Related Posts