by Azhan Mohi in
Serie A

Penyokong Juventus melaungkan menentang pembelian penyerang Chelsea, Romelu Lukaku semasa perlawanan persahabatan pra-musim menentang pasukan ‘Next Generation’ mereka sendiri di Stadium Allianz pada petang Rabu.

Lukaku telah pun bersetuju dengan syarat peribadi untuk menyertai Juventus pada musim panas ini tetapi kelab Serie A itu tidak dapat menyelesaikan yuran perpindahan dengan Chelsea.

Juventus terbuka untuk memasukkan Dusan Vlahovic sebagai sebahagian daripada perjanjian itu tetapi hierarki Chelsea, termasuk Mauricio Pochettino, dikatakan tidak yakin dengan penyerang Serbia itu.

Bulan lalu, penyokong Juventus membantah kemungkinan kedatangan Lukaku di luar pusat perubatan kelab itu.

Dan peminat Juve telah membuat pendapat mereka didengari sekali lagi ketika mereka melaungkan, ‘noi Lukaku non lo vogliamo’, yang diterjemahkan dalam bahasa Inggeris kepada, ‘kami tidak mahu Lukaku’ semasa persahabatan mereka pada hari Rabu.

Nyanyian itu cukup kuat untuk didengari semasa siaran televisyen permainan itu.

Inter telah mengadakan perbincangan untuk mengekalkan Lukaku secara kekal berikutan tempoh pinjamannya musim lalu tetapi berang selepas mendapati pemain antarabangsa Belgium itu telah berunding dengan Juventus.

“Untuk apa yang telah Inter lakukan terhadapnya, kami menjangkakan jenis tingkah laku berbeza daripada beliau dan profesional,” kata naib presiden Inter, Javier Zanetti dalam temu bual dengan La Gazzetta dello Sport pada hari Rabu.

“Dia mempunyai hak untuk pergi ke mana sahaja dia mahu. Tetapi dia boleh mendedahkan keputusannya pada masa yang tepat.

“Bagaimanapun, tiada siapa yang lebih besar daripada kelab. Jadi apabila membina pasukan, anda sentiasa perlu mempertimbangkan siapa yang anda letakkan di bilik persalinan”

Share Post:

Related Posts