by klasikko in
Premier League

Terdapat laporan tersebar menyatakan bahawa Liverpool telah menarik diri daripada perlumbaan untuk menandatangani Jude Bellingham.

Penyerang Newcastle United, Callum Wilson percaya bahawa gergasi Liga Perdana Inggeris itu masih mempunyai peluang untuk mendapatkan pemain tengah Borussia Dortmund tersebut.

Wilson mencadangkan bahawa Liverpool mungkin hanya bermain “politik bola sepak” dengan kelihatan kehilangan minat terhadap Bellingham sambil berharap tanda harganya mungkin menurun.

Dia mengakui: “Mari kita serius, mereka mengatakan mereka menarik diri kerana mereka mahu bayaran dikurangkan.

“Ia adalah politik bola sepak. Ia standard. Bertindak seperti anda tidak berminat dengan sesuatu dan tiba-tiba ia seperti: ‘tidak, tidak, tidak, kami mahukan anda’.”

“Liverpool adalah kelab bola sepak terkemuka, jadi anda harus optimistik untuk mendapatkan sesiapa sahaja di pintu anda.”

Peminat Liverpool telah diyakinkan bahawa pemiliknya tidak membelanjakan pemain tengah dalam jendela perpindahan baru-baru ini kerana mereka menyimpan untuk bintang Dortmund itu tahun ini.

Oleh itu, laporan bahawa kelab itu telah meninggalkan usaha mereka untuk mendapatkan pemain tengah yang dinilai tinggi itu tidak diterima baik oleh penyokong setia Anfield.

Perkembangan terkini telah membawa kepada perubahan dalam spekulasi.

Liverpool kini dikaitkan dengan sasaran posisi tengah lain seperti Alexis Mac Allister dari Brighton dan Ryan Gravenberch dari Bayern Munich.

Bagaimanapun, Callum Wilson masih kekal berharap.

Sementara itu, Bellingham pasti tidak akan mengecewakan peminat jika Liverpool tidak mengejarnya, dengan pemain seperti Real Madrid, Manchester City, dan Manchester United semuanya dipercayai berminat untuk mendapatkannya.

Share Post:

Related Posts