by Azhan Mohi in
Premier League

Bekas penyerang Manchester United, Louis Saha percaya kelab itu harus mempunyai keutamaan yang jelas kerana mereka mempertimbangkan perpindahan sama ada untuk Harry Kane atau Victor Osimhen pada musim panas ini.

The Red Devils menamatkan kemarau trofi enam tahun mereka pada hari Ahad dengan menewaskan Newcastle United dalam perlawanan akhir Piala Carabao.

Kemenangan itu adalah satu lagi petunjuk bahawa Erik ten Hag membawa kelab ke arah yang betul dan keyakinan tidak begitu tinggi sejak Sir Alex Ferguson meninggalkan Old Trafford.

Namun begitu, pasaran perpindahan musim panas ini akan menjadi langkah penting seterusnya dalam pembinaan semula Ten Hag di Theater of Dreams dan keutamaan utamanya adalah untuk menandatangani penyerang tengah.

Anthony Martial telah terlepas 28 daripada 40 perlawanan United musim ini, manakala Wout Weghorst hanya dalam perjanjian pinjaman selama enam bulan.

Kane, 29, akan mempunyai baki 12 bulan lagi dalam perjanjian Tottenham musim panas ini dan kapten England itu tidak akan menghadapi masalah untuk menetap di United memandangkan beliau telah beraksi selama sedekad dalam Liga bersama Spurs.

“Saya fikir begitu kerana apabila anda menganalisis permainannya dan menyaksikan bagaimana dia bermain secara taktikal.

Dia memberikan bantuan, pra-bantuan dan itu menyerlahkan bahawa gol bukanlah satu-satunya elemen permainannya,” Saha memberitahu Betfred.

“Dia seorang pemain yang sangat pintar, berbakat dari segi teknikal dan mempunyai semua sifat yang sesuai untuk Manchester United.

Dia terkenal dengan kadar kerjanya di Lille, jadi itu membuktikan dia boleh menyesuaikan diri dengan sistem yang Erik ten Hag telah laksanakan di kelab itu.

“Harry Kane akan memberikan jaminan yang lebih segera dan saya suka Marcus Thuram tetapi dia bukan penyerang yang betul.

Dia akan memberikan cabaran kepada Marcus Rashford dan Jadon Sancho, tetapi Marcus Thuram bukanlah penjaring gol semula jadi.

“Osimhen boleh membawa banyak perkara kepada pasukan United ini.”

United akan mendengar tawaran untuk Martial, memandangkan rekod kecederaannya musim ini. Alex Telles, Donny van de Beek dan Harry Maguire juga boleh dijual kerana United ingin mengumpul dana untuk berbelanja.

Share Post:

Related Posts