by klasikko in
La Liga

Liverpool sedang mempertimbangkan untuk mendapatkan penyerang Sevilla, Youssef En Nesyri dengan Jurgen Klopp berminat untuk memperkukuhkan pilihan penyerangnya.

TeamTalk melaporkan bahawa Klopp mahu menambah seorang lagi pemain nombor 9 dalam barisannya.

Darwin Nunez satu-satunya penyerang yang diiktiraf di kelab itu dan bos Jerman itu percaya bahawa En-Nesyri boleh menjadi pemain yang sempurna untuk disasarkan.

En-Nesyri telah menjadi tumpuan bagi pasukan Sevilla yang sedang bergelut musim ini dengan menjaringkan 5 gol liga untuk pasukan di tangga ke-13 La Liga.

Tetapi rekod keseluruhannya untuk kelab itu tidak boleh dipandang remeh, mengumpul 47 gol dalam 128 perlawanan di Sepanyol.

Bagaimanapun, kedudukan mereka dalam La Liga telah membawa kepada khabar angin bahawa mereka mungkin perlu memulakan pembinaan semula kelab dan En-Nesyri mungkin salah seorang pemain yang terlibat.

Minat Liverpool juga muncul selepas berita bahawa Roberto Firmino akan meninggalkan Liverpool selepas lapan tahun di Anfield, meninggalkan kesan yang sangat besar dalam serangan The Reds.

Laporan juga menyatakan bahawa pemain Maghribi berusia 25 tahun itu boleh didapati dengan harga kira-kira £30 juta iaitu satu angka dalam lingkungan bajet Liverpool.

Jadi ia boleh menjadi satu langkah yang mampu menyuntik barisan hadapan Liverpool serta pastinya akan membimbangkan saingan mereka.

Share Post:

Related Posts