by Azhan Mohi in
Premier League

Manchester United mungkin akan meletakkan penjaga gol Dortmund, Gregor Kobel dalam senarai pembelian ketika Erik ten Hag mengintai persaingan untuk David De Gea.

Pemain Sepanyol itu akan menandatangani kontrak baharu di Old Trafford, dengan perjanjian semasanya akan tamat pada Julai.

Walaupun itu menunjukkan Ten Hag gembira untuk mengekalkan De Gea, dia tidak memberinya jaminan bahawa dia akan kekal sebagai pilihan utama di kelab itu.

De Gea dijamin sekurang-kurangnya berkongsi sarung tangan emas musim ini selepas mengekalkan 16 rekod bersih dalam Liga.

Tetapi, bersama dengan beberapa paparan pakar, De Gea membuat kesilapan yang mahal dan hantarannya yang lemah telah menyukarkan United.

Ini membawa kepada Ten Hag meneroka pasaran untuk penggantian, dan United telah banyak dikaitkan dengan perpindahan untuk pemain Brentford, David Raya.

Diogo Costa dari Porto adalah seorang lagi dalam senarai pendek United, tetapi pemain nombor satu Portugis itu boleh menelan kos sebanyak £70 juta.

Manchester United di bawah Ten Hag ingin mencipta aliran permainan yang lebih lancar daripada bawah dan penjaga gol yang selesa di peranan tersebut sangat diperlukan.

Dengan itu, Ten Hag terbuka untuk hanya membeli penjaga gol untuk bersaing dengan De Gea dan Independent itu berkata Kobel berada dalam radar United.

Pemain antarabangsa Switzerland itu telah menjadi sebahagian besar daripada cabaran kejuaraan Dortmund musim ini, dengan kelab itu ketinggalan satu mata dengan Bayern Munich dengan baki dua perlawanan di Jerman.

Share Post:

Related Posts