by Azhan Mohi in
Serie A

Simone Inzaghi berkata dia ‘kecewa’ kerana Romelu Lukaku menolak peluang untuk menyertai semula Inter Milan dari Chelsea.

Lukaku dibawa semula ke Stamford Bridge dari San Siro pada 2021 dengan bayaran rekod kelab ketika itu, tetapi selepas musim yang teruk di dalam dan di luar padang, penyerang itu kembali ke Inter kesayangannya secara pinjaman.

Kepulangannya ke Itali adalah sesuatu yang berbeza secara keseluruhan, tetapi terdapat banyak keghairahan daripada kedua-dua pemain dan kelab untuk perpindahan itu kekal pada musim panas ini.

Bagaimanapun, selepas Inter menolak dua bidaan, mereka membatalkan perpindahan itu, dan telah dibiarkan berang selepas mendapati Lukaku kini berusaha untuk menyertai musuh tradisi, Juventus dan dilaporkan telah bersetuju dengan syarat peribadi.

Perpindahan itu nampaknya tidak mungkin sekarang, dengan kedua-dua kelab tidak dapat bersetuju dengan bayaran, dan Chelsea tidak menarik dalam pertukaran pemain yang melibatkan Dusan Vlahovic.

Tambahan pula, peminat Juventus menentang perpindahan itu dan boleh kedengaran melaungkan: “Kami tidak mahu Lukaku,’’ semasa perlawanan persahabatan pra-musim baru-baru ini.

Mereka bukan satu-satunya yang tidak berpuas hati dengan pemain antarabangsa Belgium itu, dengan bos Inter, Inzaghi menyatakan kekesalannya kerana dia tidak akan bersatu semula dengan pemain berusia 30 tahun itu.

“Saya berterima kasih kepada Lukaku atas apa yang dia berikan kepada kami musim lalu. Saya mahukan dia di sini dan mahu perkara itu diteruskan, tetapi dia membuat keputusan berbeza,” kata Inzaghi kepada pemberita seperti dipetik Reuters.

“Ia mengecewakan bagaimana ia berakhir kerana dia telah diberikan sambutan hangat oleh keluarga Inter.”

Inter telah menandatangani penyerang baharu musim panas ini iaitu Marcus Thuram, tetapi skuad mereka kelihatan sangat berbeza daripada yang mara ke final Liga Juara-Juara beberapa bulan lalu, setelah kehilangan ramai bintang terkenal termasuk Andre Onana kepada Manchester United.

Inzaghi menambah: “Tingkap perpindahan adalah rumit untuk hampir semua orang. Kami telah kehilangan beberapa pemain terbaik dalam peranan mereka di Itali, tetapi membawa masuk mereka yang mempunyai prospek cerah yang boleh membantu kami.

“Saya tidak suka bercakap tentang kegemaran. Saya ingin menang, peminat berhak mendapatnya dan objektif kami adalah untuk memenangi trofi.”

Inter memulakan kempen Serie A mereka pada hari Sabtu menentang Monza.

Share Post:

Related Posts