by Azhan Mohi in
Antarabangsa

Pengurus Al Nassr, Rudi Garcia mengakui Cristiano Ronaldo akan meninggalkan kelab itu untuk menamatkan kariernya di Eropah.

Kontrak pemain berusia 38 tahun itu di Manchester United ditamatkan pada November selepas dia memberikan temu bual kontroversi kepada Piers Morgan, di mana dia mengkritik kemudahan kelab dan berkata dia tidak menghormati Erik ten Hag.

Ronaldo menandatangani perjanjian pecah rekod dengan kelab Saudi Al Nassr yang menyaksikan penyerang itu memperoleh £175 juta setahun.

Perjanjian dua tahun itu akan membawa Ronaldo melepasi hari jadinya yang ke-40 jika dia kekal di Arab Saudi dan kapten Portugal itu pastinya kekurangan tawaran di tempat lain sebelum dia menyertai kelab itu.

Tetapi bekas bos Roma Garcia, yang kini menguruskan Ronaldo di Riyadh, berkata Ronaldo akan kembali ke Eropah sebelum dia bersara.

“Cristiano Ronaldo adalah tambahan positif, kerana dia membantu menyuraikan pemain pertahanan,” kata Garcia.

https://twitter.com/CR7_PORFC/status/1619698324940140544?t=lQrbrQq-tScRhwdzBZzRBw&s=19

“Dia adalah salah seorang pemain terbaik di dunia. Dia tidak akan menamatkan kerjayanya di Al Nassr, dia akan kembali ke Eropah.

Ronaldo masih belum menjaringkan gol dalam dua penampilan untuk kelab itu dan mereka tersingkir daripada piala pada separuh akhir oleh pencabar Al Ittihad minggu lalu.

Garcia berkata rakan sepasukan baharu Ronaldo tidak seharusnya terpaku pada hantaran bola kepadanya dan penting untuk tidak terlalu kagum dengannya.

“Ronaldo terlepas peluang ke atas gol yang akan mengubah permainan pada separuh masa pertama tetapi saya mengucapkan tahniah kepada Al Ittihad,” kata Garcia.

“Mereka jauh lebih baik daripada kami sehingga rehat. Jadi kami bertindak balas tetapi kami tidak boleh berpaling lagi. Kami kalah dalam Piala Super tetapi kami masih di tempat pertama dalam kejuaraan.

“Adalah sangat penting untuk pemain bermain secara normal dan tidak selalu cuba memberikan bola kepada Cristiano.

“Saya memberitahu mereka bahawa mereka perlu membuat keputusan yang betul di atas padang. Jelas sekali, apabila Cristiano atau Talisca bersendirian dan meminta bola, kami perlu memberi mereka bola.

“Kedua-dua pemain ini mampu membuat perubahan. Saya fikir kadang-kadang kami mempunyai kedudukan hantaran yang baik, tetapi tidak cukup orang di dalam kotak, kadang-kadang bukan Ronaldo atau Talisca.

“Kami perlu mengusahakannya, mempunyai salah seorang daripada mereka di kawasan itu dan mungkin yang lain akan bermain di luar kawasan itu.”

Share Post:

Related Posts