by Azhan Mohi in
Premier League

Richard Keys telah menyelar Wout Weghorst dan telah memberinya nama panggilan baru yang kejam selepas Manchester United tewas 2-0 di Newcastle United.

Penyerang itu, yang dipinjamkan ke Old Trafford dari kelab Championship, Burnley, mempamerkan prestasi yang buruk ketika Newcastle mengatasi Red Devils ke tempat ketiga pada hari Ahad.

Keys telah menggesa Erik ten Hag untuk berhenti mempertahankan Weghorst dan telah menggelar pemain antarabangsa Belanda itu sebagai ‘Nout Workhorse’.

Weghorst gagal mencatatkan satu gol dalam sembilan penampilan Liga dan hanya membuat satu assist.

“Saya bersetuju bahawa mereka telah membuat kemajuan – tetapi ini bukan pihak yang memenangi gelaran,” Keys mencatatkan di blognya. “Mereka tidak akan memenangi gelaran dengan Nout Workhorse di sana.

“Serius – mengapa mereka memainkan dia? Penyokongnya memberitahu saya dia melakukan sesuatu yang betul kerana dia memulakan perlawanan. Betul ke? Apakah itu?

“Dan jangan beritahu saya dia ‘raksasa yang mendesak’ atau dia ‘memulakan tekan ke belakang’ apa sahaja maksudnya.

“Ten Hag membenarkan rancangannya untuk menandatanganinya secara kekal dengan memberitahu kami bahawa minggu lepas – dan seterusnya menambah bahawa Workhorse ‘mencipta ruang untuk pemain’.

“Saya akan memberitahu anda apa – dia akan mencipta lebih banyak ruang jika dia tidak berada di atas padang.

“Intinya ialah dia seorang penyerang tengah biasa yang tidak menjaringkan gol dan tidak cukup bagus untuk bermain untuk United.

“Ten Hag terdengar seperti orang terdesak yang cuba membenarkan kesilapan setiap kali dia bercakap tentang dia.”

Keys juga bercakap mengenai Fernandes sambil menambah: “Beberapa perkara lain daripada perlawanan itu – Fernandes kekal sebagai pemain paling menjengkelkan dalam PL (Premier League).

“Tidak kisah untuk memuji sokongan perjalanan – hentikan lakonan permainan, terus berdiri dan cuba mempengaruhi permainan dengan cara itu.

“Saya gembira melihat bahawa pegawai telah mendapat ukuran dia sekarang. Mereka tahu bahawa jika dia pergi ke dalam kotak dia cuba menipu mereka.”

Share Post:

Related Posts