by Azhan Mohi in
Premier League

Richard Keys telah mengecam Mikel Arteta yang ‘menjengkelkan’ dan menganggap penyokong Arsenal ‘terlalu meraikan’ kemenangan 2-1 mereka ke atas Fulham pada hari Sabtu.

Aleksandar Mitrovic memberikan Fulham pendahuluan di Stadium Emirates tetapi Martin Odegaard menyamakan kedudukan sebelum Gabriel menjaringkan gol kemenangan lewat untuk melanjutkan permulaan sempurna Arsenal ke kempen Liga baharu.

Penyokong Arsenal, pemain dan Arteta bergembira selepas wisel penamat tetapi Keys tidak menggemari daripada sambutan The Gunners.

“Ia Fulham, dan mereka ketinggalan untuk satu kali,” kata Keys di beIN SPORTS.

“Ya, bermain dengan baik, anda kembali untuk memenanginya dan mereka mengekalkan rekod 100 peratus mereka.

“Tetapi mereka belum memenangi gelaran malam [Sabtu] ini. Mereka telah memenangi derby London. Jangan kita terlalu terbawa-bawa. Kami berada dalam empat perlawanan untuk musim ini.”

Andy Gray kemudian menjawab: “Saya tidak fikir pemain akan melakukannya. Saya tidak fikir Arteta akan melakukannya. Saya membuat peminat semakin teruja.

“Dengar, jika anda mahu saya terus terang tentang Arsenal, saya suka apa yang saya lihat, bukan? Tetapi mereka telah menewaskan Palace, Leicester, Bournemouth dan Fulham. Ia bukan siapa siapa pasukan besar.

“Saya berkata kepada anda pada separuh masa, itu adalah sesuatu yang mereka perlu lakukan [belajar bagaimana untuk menang secara buruk]. Apabila keadaan tidak bagus, mereka akan mendapat sedikit tuah, gol pertama daripada Odegaard, terdapat pesongan jika tidak mereka tidak menjaringkan gol.

Kami melihat Bernardo Silva melakukan perkara yang sama untuk Man City [menentang Crystal Palace] dan mereka meneruskan dan memenanginya.

“Ini sudah berakhir riuh. Ia Fulham. Ini adalah perlawanan liga. Jika ini adalah separuh akhir piala di suatu tempat dan anda telah menang, maka saya faham itu. Mungkin ini yang dia [Arteta] mahu tanamkan di sini, saya tidak tahu. Saya akan katakan ia berbahaya kerana anda akan mengalami banyak masalah, itu sudah pasti.”

Keys kemudian mengkritik Arteta berikutan kemenangan Arsenal.

“Saya tidak dapat menyembunyikan fakta bahawa saya mendapati dia [Arteta] sangat menjengkelkan,” kata Keys.

“Melambai-lambai tangannya seperti kincir angin selama 90 minit, seolah-olah ada yang mendengarnya, apatah lagi melihatnya. Dan dia tidak pernah berada dalam bidang teknikalnya.

“Mereka terlalu meraikannya – ia adalah kemenangan 2-1 menentang Fulham yang baru dinaikkan pangkat.”

Share Post:

Related Posts