by klasikko in
Piala Dunia

Pengadil Szymon Marciniak kini mendedahkan bahawa dia melakukan kesilapan ketika perlawanan akhir Piala Dunia antara Argentina dan Perancis.

Gergasi Amerika Selatan itu berjaya menewaskan juara bertahan Dunia menerusi sepakan penalti untuk merangkul trofi Piala Dunia, tetapi terdapat beberapa detik kontroversi dalam permainan itu.

Marciniak dituduh membiarkan gol kedua Lionel Messi dalam perlawanan itu terhenti, walaupun bangku simpanan Argentina melangkah ke padang ketika gol itu dijaringkan.

Pengadil Poland menunjukkan bukti bahawa ia adalah kes yang sama dengan gol Kylian Mbappe juga dan pemain Perancis sudah berada di atas padang ketika Mbappe sedang dalam proses menterjemah peluangnya.

Bagaimanapun, dia percaya bahawa dia melakukan kesilapan apabila dia memutuskan untuk menghentikan serangan balas Perancis berikutan kekasaran daripada pertahanan Argentina, Marcos Acuna.

Marciniak percaya bahawa dia sepatutnya memberi kelebihan dan kesilapan seperti itu pasti akan berlaku dalam permainan sebesar ini.

Bagaimanapun, dia berasa lega kerana tiada kesilapan besar yang dilakukan oleh pegawai dalam permainan itu.

“Sudah tentu, terdapat kesilapan dalam perlawanan akhir ini,” akuinya.

“Saya mengganggu serangan balas Perancis selepas terjahan keras oleh Marcos Acuna.

“Saya takut pemain yang dikasari mahu berehat dan saya salah membacanya kerana tiada apa yang berlaku, dan anda boleh memberi kelebihan dan kemudian kembali dengan layangan kad.

“Ia sukar. Dalam permainan seperti ini, saya mengambil kesilapan dalam kesempitan. Yang penting tiada kesilapan besar.”

Share Post:

Related Posts