by klasikko in
Premier League

Peminat Liverpool sangat gembira pada musim panas apabila bintang mereka, Mohamed Salah menandatangani kontrak baharu dengan kelab itu sehingga 2025.

Perjanjian panjang pemain Mesir itu tamat pada penghujung musim ini dan ramai yang bimbang penyerang itu mungkin meninggalkan kelab secara percuma.

Lebih mengerikan jika Salah bakal menyertai salah satu pesaing Eropah mereka.

Bagaimanapun, selepas semua desas-desus The Reds mengikat pemain berusia 30 tahun itu dan menjadikannya pemain dengan gaji tertinggi dalam sejarah kelab.

Bukan itu sahaja, malah salah seorang pemain yang paling banyak memperoleh pendapatan di Premier League.

Salah adalah pemain kelima dibayar tinggi di EPL dengan apa yang dilaporkan perjanjian sebanyak £350,000 seminggu tetapi kini difahamkan dia menerima lebih banyak.

Menurut Football Insider, perjanjian baharu Salah sebenarnya bernilai hampir £400,000 seminggu dengan mengambil kira bonus yang dilihat oleh Liverpool dan pemain itu boleh dicapai.

Sepanjang tempoh kontrak, yang menjadikan perjanjian bernilai £62 juta yang telah ditandatangani oleh Fenway Sports Group pada musim panas.

Salah memperoleh kontrak besar ini dengan persembahannya untuk The Reds selama ini dan dijangka akan terus mengukir legasinya di England.

Share Post:

Related Posts