by klasikko in
Premier League

Terdapat satu lagi berita kurang enak untuk Chelsea kerana musim yang mengerikan ini nampaknya menjadi lebih buruk kepada peminat Blues.

Yang terbaru pertahanan berpengalaman, Thiago Silva kini kelihatan bersedia untuk berehat selama enam minggu di luar padang kerana kecederaan lutut.

Pemain Brazil itu adalah salah seorang pemain terpenting Chelsea dan pasukan itu telah bergelut walaupun dengan kehadirannya.

Ramai membayangkan bagaimana pasukan Graham Potter yang cukup hambir akan bertindak balas terhadap khabar buruk terbaru ini.

Chelsea mempunyai pilihan lain di bahagian pertahanan, tetapi Wesley Fofana bergelut untuk kekal cergas, manakala Kalidou Koulibaly tidak begitu meyakinkan sejak berpindah ke Stamford Bridge dari Napoli pada musim panas.

Di sisi positifnya, kecederaan Silva mungkin lebih teruk, jadi enam minggu mungkin tidak begitu teruk dalam rancangan besar perkara.

Bagaimanapun, Potter mungkin tidak mampu melakukannya tanpa pemain paling berpengalaman yang cergas dalam tempoh sukar ini apabila dia benar-benar memerlukan kemenangan secepat mungkin.

Share Post:

Related Posts