by klasikko in
Bundesliga

Penyerang Chelsea, Kai Havertz dilaporkan telah pun berbincang antara pengurus baharu Bayern Munich Thomas Tuchel dan lembaga pengarah kelab itu.

Havertz bekerja di bawah Tuchel di Chelsea, tetapi dengan pemain Jerman itu bergelut untuk mencapai prestasi terbaik di Stamford Bridge.

Mungkin masuk akal bahawa dia boleh diintai untuk kembali ke Bundesliga, di mana dia sebelum ini kelihatan sangat berbakat sewaktu tempohnya bersama Bayer Leverkusen.

Bagaimanapun, Tuchel dan Bayern telah bersetuju buat masa ini bahawa nampaknya tidak ada ruang untuk Havertz dalam skuad semasa di Allianz Arena, jadi nampaknya cerita ini tidak akan berlanjutan.

Chelsea telah melihat beberapa pemain bintang mereka yang lain dikaitkan dengan pertemuan semula dengan Tuchel dalam beberapa hari lepas.

The Times mencadangkan Mason Mount berada dalam radar gergasi Bavaria, manakala Standard telah mengaitkan mereka dengan Mateo Kovacic.

Walaupun mustahil bagi Havertz untuk menyertai Bayern, ia semakin sukar untuk melihat dia mempunyai masa depan jangka panjang di Chelsea selepas gagal mencapai sebarang kemajuan dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Christopher Nkunku pula sedang dalam perjalanan ke London musim depan dan boleh disertai oleh penyerang lain.

Maka, peluang bagi Havertz semakin dihimpit oleh rekrut baru lain.

Share Post:

Related Posts