by Azhan Mohi in
Premier League

Ikon Tottenham Hotspur Teddy Sheringham sangat memahami hasrat Harry Kane untuk meninggalkan kelab dan telah menyokongnya untuk memikirkan kerjayanya sendiri dan mencari kejayaan di tempat lain.

Keinginan Kane untuk berpindah dari Spurs dilihat ramai, dengan Manchester City kelihatan sebagai destinasi yang mungkin untuk kapten England itu.

Persetujuan terbukti sukar dilakukan, dengan Tottenham mahukan sebanyak £160 juta pound untuk tandatangannya dan City pasti enggan membelanjakan wang sebanyak itu untuk pemain berusia 27 tahun itu.

Walau bagaimanapun, Sheringham mengatakan Kane berhak untuk berpindah ke kelab yang lebih berjaya daripada Spurs dan memikirkan kerjayanya dan piala yang boleh dimenanginya di tempat lain.

Sheringham sendiri meninggalkan Tottenham untuk ke Manchester United pada tahun 1997 ketika dia memburu piala, dan memenangi Premier League, Liga Juara-Juara dan Piala FA dengan ‘The Red Devils’, jadi dia tentu mengesyorkan perpindahan untuk Kane.

“Anda mesti melihat kerjaya anda. Dia mungkin mempunyai enam tahun lagi di puncak, “kata Sheringham kepada The Sun.

“Anda mahu menguji diri anda terhadap kelab dan pemain hebat. Anda mahu bermain dalam pertandingan besar, di peringkat tertinggi, dan berpeluang memenaengkannya. Itulah sebab dia dalam bola sepak.

“Anda tidak boleh menyesal. Anda mesti menimbang perkara semasa anda berjalan kerana sudah lama anda selesai. Anda harus membuat keputusan yang tepat pada masa yang tepat.”

Bekas penyerang Spurs itu percaya bahawa Kane hampir pasti akan meninggalkan utara London musim panas ini setelah dia menjelaskan bahawa dia ingin terus maju pada akhir musim lalu.

“Tulisan ada di dinding, bagi saya,” sambung Sheringham. “Untuk dia keluar dan mengatakan itu, dia harus memahami dengan Levy bahawa jika mereka mendapat tawaran yang cukup besar, maka dia akan pergi.

“Ketika seseorang yang memiliki reputasi Harry keluar dan mengatakan itu, dia memperingatkan para peminat Tottenham: “Maaf, saya harus pergi, saya perlu bermain di level teratas”.

“Dia akan berfikir panjang dan dalam mengenai hal itu. Sekiranya dia mengatakannya, itu akan berlaku. Saya akan sangat terkejut jika dia masih berada di Tottenham pada awal musim. “

Share Post:

Related Posts