by Azhan Mohi in
Premier League

Penjaga gol Arsenal, Matt Turner mengakui dia berminat untuk lebih banyak masa permainan dan berkata dia bekerja ‘sangat, sangat keras’ untuk menarik perhatian pengurus Mikel Arteta.

Turner telah dipaksa bermain sebagai penjaga gol kedua kepada pilihan pertama Aaron Ramsdale sejak dia berpindah ke Emirates dari New England Revolution pada musim panas.

Pemain antarabangsa Amerika Syarikat berusia 28 tahun itu tidak beraksi dalam Liga musim ini dan telah membuat tujuh penampilan untuk The Gunners.

Lima datang dalam Liga Europa sebelum Arsenal tersingkir kepada Sporting Lisbon dan dua lagi dalam Piala FA apabila mereka disingkirkan oleh Manchester City.

Ditanya tentang kerjayanya setakat ini di utara London, Turner memberitahu CBS Sports Golazo: “Saya bukan jenis orang yang mengambil mudah tugas mereka.

“Saya mahu bermain setiap peluang yang saya dapat. Saya hadir ke latihan dengan mentaliti yang betul. Saya bekerja dengan sungguh-sungguh untuk menambah baik dalam bidang yang saya perlukan.

“Saya cuba bersaing untuk naik ke padang. Saya rasa Aaron Ramsdale dan saya telah menjadi penjaga gol yang lebih baik dengan mencabar satu sama lain.

“Jelas sekali, dia mengalami musim yang hebat dan melakukan penyelamatan besar dalam momen besar. Saya tidak boleh merungut dengan kedudukan saya tetapi saya bekerja dengan sungguh-sungguh.

“Saya bertanggungjawab kepadanya dan dia bertanggungjawab kepada saya. Kami telah membina hubungan rapat yang telah mendorong kami berdua ke hadapan.”

Ditanya mengenai Arteta, Turner menambah: “Dia seorang yang sangat dihormati. Dia mempunyai kasih sayang bukan sahaja untuk pemain tetapi juga keluarga mereka dan isteri dan anak-anak mereka.

“Dia menghampiri mereka selepas perlawanan, dia berjabat tangan, memandang mata mereka dan memberi mereka pelukan dan ciuman. Ia membuatkan keluarga anda berasa sebahagian daripada kejayaan itu juga. Dia telah melakukan kerja yang hebat untuk mewujudkan suasana [positif].”

Share Post:

Related Posts