by klasikko in
Premier League

Manchester United sedang memujuk Frenkie de Jong dari Barcelona, dengan rundingan masih belum dimuktamadkan.

Menurut AS Diario, perbincangan sedang berjalan antara Barcelona dan Manchester United untuk perpindahan De Jong, tetapi perjanjian masih belum selesai.

Manchester United berazam untuk mendapatkan sasaran perpindahan nombor satu mereka, tetapi kelab Sepanyol itu tidak mahu melepaskannya dengan harga yang murah.

Menurut El Chiringuito TV, terdapat 90% kemungkinan De Jong akan menjadi pemain Manchester United pada penghujung jendela perpindahan ini.

Dengan Paul Pogba dan Nemanja Matic mencari jalan keluar, tidak mengejutkan untuk melihat Erik ten Hag menyasarkan sekurang-kurangnya seorang pemain tengah pada musim panas ini.

Ten Hag pernah bekerja bersama De Jong sewaktu di Ajax, jadi pengurus Belanda itu percaya beliau mampu bermain di Premier League.

Berpindah dari Ajax ke Barcelona adalah satu harapan besar dalam kariernya, bukan menjadi masalah buat De Jong untuk menjadi pemain tetap di kelab Sepanyol itu.

Sudah semestinya gaya permainan EPL cukup berbeza dengan Sepanyol, tetapi De Jong telah menunjukkan kualitinya dalam Liga Juara-Juara dan juga untuk negaranya.

Share Post:

Related Posts