by klasikko in
Premier League

Arsenal mengekalkan permulaan 100% Premier League musim 2022/2023 menentang Fulham semalam.

Semuanya cukup indah di Stadium Emirates ketika Gunners memasuki pertembungan keempat setelah menundukkan Crystal Palace, Leicester City dan Bournemouth dengan penuh bergaya.

Bagaimanapun, pasukan London utara itu menghadapi cabaran paling sukar apabila bertemu Fulham yang cukup berani dan lebih kompak.

Selepas babak pertama yang mengecewakan untuk anak buah Mikel Arteta, di mana mereka menguasai penguasaan bola tetapi gagal memecah kebuntuan.

Secara hakikatnya, Cottagers yang membuka jaringan terlebih dahulu dengan cukup mengejutkan.

Aleksandar Mitrović meneruskan permulaan sensasinya musim ini dengan menyempurnakan kesilapan Gabriel ketika kelekaannya di bahagian pertahanan sebelum merembat bola tenang melepasi Aaron Ramsdale.

Sejurus itu, Arsenal terpaksa menunjukkan kecekalan dan kesabaran untuk meraih jaringan penyamaan.

Gunners menyahut cabaran dengan bangkit daripada ketinggalan 1-0 untuk mendapatkan tiga mata hasil gol kapten kelab, Martin Odegaard dan jaringan penebusan daripada Gabriel.

Bek tengah Brazil itu menebus kesilapannya yang mahal untuk memberi kemenangan bermakna Arsenal dengan hanya berbaki lima minit menerusi situasi kelam-kabut.

Kegembiraan yang menyelubungi stadium berkapasiti 60,000 itu dihiasi dengan adegan Oleksandr Zinchenko yang terlibat dalam detik yang sangat lucu yang menjadi tular di Twitter.

Muka baru dari Manchester City itu terpaksa dipinggirkan kerana kecederaan lutut, tetapi dia masih melibatkan diri dalam sambutan gol Gabriel.

Terlalu gembira dengan gol itu, Zinchenko turut serta dengan memakai pakaian serba hitam Arsenal yang turut serupa dengan jersi tempat lawan kelab, memeluk pemain sambil berseronok dengan gol itu.

Nampaknya pakaian Zinchenko kelihatan jauh berbeza sehinggakan seorang pramugara menganggap dia sebenarnya adalah penceroboh padang yang menyertai pemain lain.

Jelas sekali, hanya pegawai stadium itu sendiri yang boleh mengesahkan sama ada perkara itu betul-betul berlaku atau tidak,

Namun dia tersalah anggap pakaian serba berlainan Zinchenko sebagai seseorang dari penonton yang cukup bersemangat dengan kemenangan dramatik Arsenal.

Mujur pegawai tersebut pantas menyedari bahawa dia adalah pemain Arsenal, dengan rakaman video menunjukkan detik lucu di mana dia seolah-olah mencatatnya dan mengenali muka Zinchenko.

Share Post:

Related Posts