by admin in
Premier League

Ole Gunnar Solskjaer mendakwa bahawa laporan pengadil mengakui dua kesalahan utama yang menyebabkan Manchester United menerima kekalahan kepada Sheffield United bulan lalu.

United kehilangan tempat dalam perlumbaan gelaran juara liga setelah mereka ditewaskan 2-1 di tempat sendiri oleh pasukan bimbingan Chris Wilder.

Tetapi United terkilan sewaktu perlawanan di Old Trafford tersebut apabila Billy Sharp mengasari David De Gea dalam cubaan membina serangan yang diakhiri dengan jaringan Kean Bryan.

United kemudian dinafikan satu gol setelah kegagalan Aaron Ramsdale menangkap kemas bola menyebabkan Anthony Martial menjaringkan dari jarak dekat.

Tetapi usaha itu tidak kesampaian apabila kapten pasukan, Harry Maguire didakwa melakukan tarikan yang menyebabkan penjaga gawang Sheffield United itu hilang bola.

Bagaimanapun, pengurus Manchester United, Ole Gunnnar Solksjaer memberitahu laporan perlawanan tersebut yang dikeluarkan telah mendedahkan dua insiden tersebut sebagai kesilapan.

“Saya tidak ingin mengemukakannya, momentum beralih kepada kami dalam perlawanan bertemu Sheffield United, tetapi saya mendapat laporan perwakilan dari pengadil dan kedua – dua keputusan itu salah, ”kata Solskjaer.

‘Mereka mengakui bahawa gol mereka [Sheffield United] seharusnya tidak dibenarkan dan gol kita seharusnya dibenarkan. Itu adalah perubahan momentum yang besar bagi kami.

“Anda lebih cenderung, ketika anda mendahului 1-0 daripada ketinggalan 1-0, teruskan dan memenangi permainan itu. Jadi itu adalah margin yang baik dan seperti musim ini, margin yang baik.

“Cubaan anda terkena tiang, masuk atau keluar, kadang-kadang anda bernasib baik dengan keputusan, kadang-kadang anda tidak.

“Kita mesti fokus pada permainan ini dan saya yakin hasil dan persembahan baik akan datang. “

Share Post:

Related Posts

No Comments

Leave a Reply