by Azhan Mohi in
Premier League

Tony Cascarino telah membandingkan penyerang Liverpool, Darwin Nunez dengan bekas pemain gagal Chelsea, Timo Werner tetapi yakin pembelian £100 juta musim panas dari Benfica akan menjadi baik.

Nunez telah pun mencapai status wira kultus di Anfield berikutan beberapa paparan yang menarik perhatian namun sering tidak menentu.

Pemain antarabangsa Uruguay itu menjadi duri dalam pasukan Leicester City malam tadi apabila pasukan Jurgen Klopp, secara kebetulan, memperoleh kemenangan 2-1 yang mewakili kemenangan keempat Liga berturut-turut mereka.

Nunez, bagaimanapun, suram di tempat sendiri dan terlepas beberapa peluang menarik untuk memastikan mata selamat.

Bekas penyerang Chelsea, Cascarino bimbang perjuangan awal Nunez sama seperti yang dialami oleh Werner selama tiga tahun di Stamford Bridge apabila industrinya terjejas oleh kebodohannya di depan gawang.

“Dia tidak cukup klinikal dan dia perlu menjadi penyudah yang lebih baik,” kata Cascarino kepada talkSPORT.

“Dia melakukan segala-galanya dengan betul untuk mendapatkan kedudukan untuk menjaringkan gol jangan berhenti melakukan itu.

Saya rasa dia akan berlari, dia akan melakukannya kerana dia mempunyai rentak yang sangat dahsyat.

“Peminat Liverpool benar-benar menikmati persembahannya dan mereka akan menerimanya kerana keinginannya untuk memudahkan pekerjaan orang lain.”

Nunez telah terlepas 14 peluang besar setakat musim ini, lebih banyak daripada pemain lain dalam Liga.

“Dia mengingatkan saya tentang Timo Werner di mana dia tidak boleh membeli gol, rentaknya sangat baik dia tidak pernah berhenti bekerja.,” tambah Cascarino.

Ia tidak selesai dengan baik tetapi ia berasa seperti itu tetapi ada sedikit lagi tentang Nunez Saya fikir dia akan datang dengan baik tetapi saya tidak pernah yakin dia akan datang dengan baik.”

Walaupun satu lagi kecaman, Klopp gembira dengan sumbangan Nunez menentang Foxes ketika The Reds meningkatkan harapan empat teratas mereka.

Dia berkata: “Ia adalah persembahan cemerlang daripadanya malam ini[Jumaat],” kata Klopp selepas Liverpool merapatkan jurang kepada Tottenham di tangga keempat kepada dua mata.

“Saya tahu orang hanya mahu melihat statistik tetapi gol [kedua] datang daripadanya. Ia adalah peningkatan yang jelas kepada situasi terakhir. Dia bukan sahaja merembat, dia mencantasnya dan ia hebat.

“Peluang yang dia cipta untuk Mo juga. Dia mengeluarkan tiga pemain pertahanan daripada permainan. Itu istimewa, itu benar-benar istimewa. Saya sangat gembira mengenainya.”

Share Post:

Related Posts