by klasikko in
Premier League

Manchester United masih dalam perbincangan untuk mendapatkan pemain tengah Barcelona, ​​Frenkie de Jong.

Menurut laporan wartawan sukan terkemuka, Fabrizio Romano mendapati Red Devils sedang mencari jalan untuk menjadikan pemain Belanda itu bekerjasama semula bersama Erik Ten Hag.

Walaupun masih banyak urusan yang perlu diusahakan sebelum Ten Hag dapat bersatu dengan bekas anak didiknya, usaha mereka boleh dirangsangkan dengan nombor kegemaran pemain tengah itu sedang tersedia.

Dalam satu temu ramah dengan Voetbal International pada 2019, De Jong akui: “Saya berasa selesa dengan nombor (21) itu.

“Saya boleh bermain dengan nombor lain dan ia tidak menjadi masalah, tetapi lebih bagus kerana ia juga adalah satu cara untuk semua orang mengenali saya.

“Saya membawa seluruh keluarga saya menonton persembahan saya di Barcelona, ​​kecuali datuk saya Hans de Jong.

“Dia meninggal dunia pada hari lahir saya yang ke-21. Secara tidak sedar ia juga merupakan satu penghormatan. Dia adalah peminat besar bola sepak.”

Susulan pemergian Edinson Cavani dari kelab awal bulan ini, jersi nombor 21 di Man Utd kini boleh direbut dan itu juga boleh mempengaruhi keputusan De Jong.

Sejak menyertai Barcelona dari Ajax pada 2019, De Jong telah beraksi dalam 139 perlawanan untuk semua pertandingan, menyumbang secara langsung kepada 30 gol sepanjang perlawanan.

Memandangkan kebolehannya untuk beraksi di seluruh liga terbesar Eropah, sekiranya United berjaya memikat pemain berusia 25 tahun itu ke Old Trafford sudah pasti ia adalah berbaloi.

Share Post:

Related Posts