by Azhan Mohi in
Premier League

Nicolas Pepe percaya dia boleh menjadi pemain penting untuk Arsenal musim ini sekiranya Mikel Arteta tidak menganggapnya lebihan daripada keperluan.

Sejak perpindahan termahal kelabnya pada musim panas 2019, Pepe hanya menunjukkan sekilas kebolehan yang memujuk Arsenal untuk berpisah dengan £72 juta menghampiri empat tahun lalu.

Pemain berusia 27 tahun itu telah menghabiskan musim semasa secara pinjaman di Nice dan telah menjaringkan lapan gol dalam kempen lain yang tidak konsisten.

Dalam ketiadaannya, Arsenal telah mengalami cabaran yang hebat untuk merebut kejuaraan Liga, sebahagian besarnya dikuasai oleh Bukayo Saka yang menduduki posisi sayap kanan Pepe berharap untuk berjaya.

Di sebalik kemajuan menakjubkan yang dicapai Arsenal semasa dia kembali ke Ligue 1, Pepe yakin dia boleh menjadi aset utama Arteta.

Dia memberitahu francebleu: “Saya sangat gembira di Nice, masih ada dua bulan penting untuk kelab. Saya mahu fokus pada dua bulan lepas dan selebihnya, saya tidak tahu.

“Akan ada perbincangan. saya tidak tahu. apa yang Arsenal mahu lakukan. Saya masih mempunyai ramai kawan di sana. Saya mungkin penting untuk kelab ini, tetapi ia adalah pilihan pengurus.”

Sementara itu, Saka adalah calon utama untuk dinobatkan sebagai Pemain Bola Sepak Terbaik PFA akhir bulan ini tetapi Arteta tetap yakin pemain berusia 21 tahun itu, yang tidak lama lagi akan menjadi pemain gaji terbaik kelab itu, mampu mengekalkan kedudukan yang sama di tengah-tengah situasi itu. sanjungan dan pujian yang telah datang kepadanya.

“Dia melakukannya dengan cara yang benar-benar semula jadi,” kata Mikel Arteta apabila ditanya bagaimana Saka menghadapi semua pujian. Dan dia juga mempunyai detik-detik apabila ia berada dalam cara yang bertentangan. Dia perlu berurusan dengan itu, dengan jangkaan media, dengan perhatian di atas padang.

“Apabila anda ingin memenuhi peranan seperti yang dia ada pada masa ini, anda perlu mampu melakukannya. Kita kena tolong dia. Oleh itu, jangan membaca terlalu banyak, jangan terlalu banyak mendengar, hanya fokus pada apa yang perlu anda lakukan setiap hari.

“Kami tidak tahu sama ada dia sedar tentang itu [perhatian]. Kita tidak tahu berapa banyak dia membaca, berapa banyak kita membenarkan dia membaca dan mendengar. Dan kami sentiasa sediakan tongkat, jangan risau.

“Dia sangat merendah diri, dia sangat bijak. Dia tahu dari mana ini datang dan dia tahu ia seperti awan, di sini sekejap dan esok hilang.

“Jadi teruskan bergerak ke arah yang betul, pastikan matahari mencecah anda pada masa yang betul dan mempunyai tenaga yang betul. Buka mata anda dan berwaspada, kerana industri ini sangat sukar.”

Share Post:

Related Posts