by klasikko in
Piala Dunia

Bintang Tottenham, Richarlison menyinar buat Brazil semasa Piala Dunia di Qatar selepas menjaringkan dua gol dalam perlawanan pembukaan Kumpulan G menentang Serbia.

Pemain yang ditandatangani Spurs musim panas itu menandakan kempennya yang mengagumkan di Timur Tengah dengan tatu besar di belakangnya yang menampilkan dirinya, Neymar dan Ronaldo Nazario.

Pemain berusia 25 tahun itu menjaringkan tiga gol secara keseluruhan untuk negaranya semasa kejohanan itu sebelum Brazil tersingkir dari suku akhir menerusi penentuan penalti.

Richarlison menjaringkan sepakan gunting sensasi menentang Serbia dan kemudiannya meminta rakan sepasukannya serta pengurus Tite meniru sambutan merpati terkenalnya menentang Korea Selatan pada pusingan kalah mati.

Cacahan tatu Richarlison nampaknya tidak menarik perhatian bintang Brazil, Neymar yang dikatakan telah mengirim sejumlah besar wang kepada Spurs untuk membuang wajahnya.

Ramai peminat terkejut melihat tatu baharu bintang Tottenham itu dan nampaknya dia kini mungkin perlu menukar sebahagian besar daripadanya.

Neymar telah menghantar rakan senegaranya wang sebanyak £26,000 (RM150,000) untuk mengeluarkan wajahnya daripada tatu itu menurut Globo Sport.

Richarlison kini telah kembali ke England menjelang pembukaan semula Premier League pada Boxing Day.

Penyerang Spurs itu dijangka tidak dapat beraksi sekurang-kurangnya sebulan selepas mengalami kecederaan hamstring ketika beraksi bersama Brazil di Qatar.

Selepas mengalami kecederaan semasa memanaskan badan, penyerang itu bermain dalam kesakitan ketika menentang Croatia dan bertahan selama 84 minit sebelum digantikan oleh Pedro.

Skuad Samba akhirnya tersingkir selepas kekalahan mengejut menerusi penentuan sepakan penalti.

Share Post:

Related Posts