by Azhan Mohi in
Premier League

Gary Neville menggelarkan Mason Mount tidak berkarakter” semasa kekalahan Sabtu di Tottenham dan mengakui bahagian tengah Manchester United memerlukan pembedahan segera sebelum jendela perpindahan ditutup.

Selepas bekerja keras untuk menang 1-0 ke atas Wolves pada hari Isnin, United menikmati peluang yang lebih baik dalam tempoh pembukaan di utara London pada petang Sabtu, tetapi merudum selepas rehat.

Gol pertama Pape Matar Sarr untuk Spurs dan gol sendiri Lisandro Martinez hampir tidak memberi keadilan kepada penguasaan yang dinikmati pasukan tuan rumah, dengan James Maddison dan Yves Bissouma benar-benar dominan di tengah-tengah padang.

Pemain yang ditandatangani musim panas, Mount menjadi tumpuan semasa peringkat penutup selepas satu lagi persembahan hambar yang menyusuli penampilan pertama di bawah par awal minggu ini.

Ten Hag membuat lima penggantian kesemuanya tetapi meninggalkan McTominay di bangku simpanan walaupun bilik enjinnya menjerit meminta seseorang yang mempunyai kualiti yang bertenaga dan agresif.

Pemain antarabangsa Scotland itu telah dianggap lebihan kepada keperluan oleh pengurusnya yang mahu menggunakan jualannya untuk mengumpul dana perpindahan tambahan tetapi, di sebalik keterbatasannya, Neville merasakan McTominay sangat berbaloi untuk bertahan memandangkan kelemahan United ketika ini.

Dia memberitahu Sky Sports: “Dia bergelut dalam kedua-dua dua perlawanan pertama Mason Mount dia tidak memiliki karakter hari ini. Manchester United telah didominasi di bahagian tengah oleh Bissouma Sarr dan Maddison.

“Masih awal musim ini tidak perlu bertindak keterlaluan dengan satu cara atau yang lain tetapi yang jelas satu cara atau yang lain ialah bahagian tengah Manchester United perlu diperkukuh.

“Itu mungkin bermakna Erik ten Hag perlu kembali ke Scott McTominay dan meletakkannya di sana dan meningkatkannya. Dia tidak mahu berbuat demikian hari ini kerana dia telah membuat lima pertukaran dan tidak menggunakannya. Ia seperti dia cuba menguruskannya keluar dari kelab dan memberi ruang untuk orang lain masuk.

“Pemilik telah berkata tiada lagi wang sehingga anda mengeluarkan pemain Maguire berkata tidak saya tidak akan pergi lagi, McTominay mungkin berkata yang sama.

“Ia tidak akan menjadi beberapa hari yang mudah, tidak ada keraguan tentang itu. Tanpa kemudi di bahagian atas. McTominay mesti duduk di sana memikirkan ini sesuai untuk saya kita memerlukan seseorang di sana untuk memecahkan permainan.

“Peminat telah cukup menonton Scott McTominay sejak beberapa tahun kebelakangan ini untuk mengatakan dia tidak cukup bagus dalam bola tetapi dia pasti akan membantu di sana dalam senario jenis ini.”

Share Post:

Related Posts