by Azhan Mohi in
Premier League

Gary Neville telah mengejek pemilik Chelsea, Todd Boehly kerana pendekatannya terhadap pasaran perpindahan, membandingkan pemilik Amerika itu dengan ‘kanak-kanak dalam kedai gula – gula’ musim panas ini.

Neville memberi respons kepada legenda Blues John Terry yang melepaskan kekecewaannya berikutan kekalahan 2-1 Chelsea kepada Southampton pada malam Selasa.

Pasukan Thomas Tuchel mendahului di St Mary’s tetapi tewas kepada kekalahan kedua musim ini hasil jaringan Romeo Lavia dan Adam Armstrong.

Ia adalah persembahan buruk daripada Chelsea dan Terry tidak berpuas hati, berkata dia menantikan penghujung jendela perpindahan supaya pasukan Tuchel yang banyak berubah dapat mencari rentak dan kesinambungan.

“Saya benci melihat kami ditewaskan,” tweet Terry. “Southampton sangat bagus, tetapi kami kelihatan sangat tidak seimbang pada saat itu. Saya tidak sabar menunggu tingkap ditutup dan mendapatkan skuad, pasukan dan formasi kami yang mantap.

“Kami sangat merindui Reece [James] apabila dia tidak bermain. 22 tahun dan bakal kapten pada pendapat saya.”

Neville gembira untuk masuk campur, menunjukkan kesalahan kerana sifat Chelsea yang tidak berbelah bahagi kepada pemilik mereka dan pendekatannya untuk menandatangani pemain.

Legenda Manchester United itu berada dalam bahaya membaling batu ke dalam rumah kacanya, tetapi merujuk kegagalan Red Devils sendiri dengan melabelkan Boehly sebagai ‘Todd Woodward’ merujuk kepada bekas naib pengerusi eksekutif United, Ed.

“Pemilik awak Todd Woodward perlu berhenti berkeliaran seperti kanak-kanak di kedai gula – gula!’’ balas Neville kepada Terry.

Memperluas kritikannya terhadap strategi Boehly, Neville menambah: “Ia hanya scattergun dan tidak mampan. Saya ragu pendekatan ini akan berjalan dengan baik.”

Chelsea tidak berdiam diri dalam pasaran perpindahan musim panas ini, membawa masuk pemain seperti Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly dan Marc Cucurella, manakala Wesley Fofana menyertai dari Leicester dan mereka masih mencari penyerang baharu.

Pierre-Emerick Aubameyang adalah kemungkinan ketibaan dari Barcelona, ​​sementara mereka berminat dengan pemain Everton, Anthony Gordon, tetapi masa semakin suntuk dengan jendela perpindahan ditutup pada hari Khamis.

Tuchel mengkritik kekurangan pasukannya selepas kekalahan di Southampton, berkata mereka terlalu mudah ditolak.

“Kami tidak cukup kuat untuk memenangi perlawanan di tempat lawan pada masa ini,” katanya.

“Ia adalah kisah yang sama di Leeds. Di Leeds, kami fikir masalahnya ialah kami tidak menjaringkan gol dalam 25 minit pertama, dan mereka menyebabkan kami hilang keseimbangan dengan dua gol dan kami tidak dapat mencari sebarang jawapan.

“Hari ini[Selasa] kami menjaringkan gol, semuanya baik-baik saja, tetapi satu set-piece lagi, satu pertahanan yang haru lagi, dan kami tidak seimbang.

“Kami tidak bertindak balas. Kami bernasib baik kerana tidak melepaskan gol ketiga pada awal separuh masa kedua, dan kami tidak cukup kuat sebagai satu pasukan untuk bertindak balas.”

Share Post:

Related Posts