by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain tengah Wolves, Ruben Neves enggan menolak perpindahan dari kelab itu sebelum jendela perpindahan ditutup, di tengah-tengah minat daripada Arsenal dan Liverpool.

Bintang Portugal itu memberitahu kelab itu pada penghujung musim lalu bahawa dia mahu meninggalkan kelab itu tetapi harga yang diminta Wolves – dipercayai sekitar £70 juta – telah menangguhkannya.

Pemain berusia 25 tahun itu telah kecewa dengan kekurangan minat dalam perkhidmatannya dan itu memaksanya untuk mempertimbangkan untuk menghabiskan satu lagi musim di Midlands barat.

Kontrak Neves akan tamat pada 2024, bermakna dia akan tersedia pada harga yang lebih berpatutan pada musim panas akan datang.

Tetapi Liverpool adalah peminat jangka panjang Neves dan mereka telah dikaitkan dengan perpindahan untuk pemain Portugal itu selepas pengakuan Jurgen Klopp bahawa mereka perlu menandatangani pemain tengah.

Arsenal juga dianggap berminat dengan Mikel Arteta masih berada di pasaran untuk memperkuatkan bahagian tengah pasukan itu.

Dan Neves, yang mengetuai Wolves ketika lawatan Newcastle ke Molineux, enggan menolak untuk keluar. Neves menjaringkan gol dalam perlawanan tersebut semalam.

“Nah, mari kita lihat apa yang berlaku,” kata Neves.

“Saya cuba memberi tumpuan 100 peratus pada bola sepak saya dan saya mempunyai permulaan yang baik untuk musim ini tetapi kami memerlukan keputusan sekarang. Jika anda bertanya kepada saya pada penghujung musim lalu, saya akan berkata kepada anda, ‘Saya akan pergi’ tetapi saya masih di sini, jadi kita tidak pernah tahu apa yang akan berlaku.”

“Salah satu perkara yang paling saya rindui ialah Liga Juara-Juara, ia adalah pertandingan terbaik di dunia untuk dimainkan. Jadi mari kita cuba mencapainya.”

Youri Tielemans dijangka meninggalkan Leicester City dan pemain Belgium itu telah menjadi sasaran Arsenal pada awal jendela.

Bagaimanapun, The Foxes mencari kira-kira £40 juta untuk pemain Belgium itu, walaupun pada hakikatnya dia hanya mempunyai satu tahun lagi dalam perjanjiannya.

Itu dilihat Arsenal meluaskan skop mereka untuk sasaran berpotensi, dengan Neves kini dalam senarai mereka.

Share Post:

Related Posts