by Azhan Mohi in
Premier League

Mykhailo Mudryk telah meneruskan hubungan cintanya dengan Arsenal dengan memuat naik gambar ke Instagram yang memaparkan video dia memakai kit The Gunners.

Kelab London utara telah cuba untuk menandatangani pemain sayap Ukraine sejak musim panas tetapi Shakhtar Donetsk telah berkeras dan bertegas dia tidak akan dibenarkan pergi melainkan penilaian besar mereka dipenuhi.

Pengarah sukan Darijo Srna telah menjelaskan bahawa Shakhtar menghargai Mudryk pada titik harga yang sama dengan pemain sayap Manchester United, Antony, yang menelan belanja £84 juta ketika dia berpindah ke Old Trafford.

Setakat ini, dua tawaran pembukaan Arsenal untuk pemain berusia 22 tahun itu masih kurang daripada penilaian itu dan perbincangan berlarutan, dengan Mudryk menyertai Shakhtar dalam kem latihan cuaca panas mereka di Turki minggu ini.

Semua pihak mahu situasi itu diselesaikan sebelum itu dan penyerang itu kelihatan sedikit marah semasa perbualan dengan Srna di kem latihan pada hari Rabu.

Walaupun terdapat spekulasi Chelsea boleh mencuba dan merampas perjanjian itu, Arsenal kekal sebagai pendahulu yang jelas dan destinasi pilihan Mudryk – seperti yang telah dijelaskannya pada banyak kesempatan.

Pemain sayap muda itu telah memuat naik beberapa gambar ke Instagram dalam beberapa minggu kebelakangan ini mengulas perlawanan Arsenal, menulis ‘dua jurulatih terbaik’ untuk menggambarkan kedua-dua Mikel Arteta dan bekas bos Shakhtar Roberto De Zerbi ketika The Gunners menentang Brighton baru-baru ini.

Dia juga memuat naik video kompilasi ke Instagram yang menampilkan lagu daripada 21 Savage dan menampilkan lirik, ‘Masih perlu melihat Gunners memenangi Premier League’, manakala dia telah dilihat menyukai siaran ‘Mudryk percuma’ di media sosial.

Kini, pada hari Khamis, dia kelihatan memuat naik imej yang tidak bersalah menunjukkan kucingnya menontonnya di TV, menulis: “Penyokong terbesar saya”.

Tetapi peminat Arsenal yang bermata helang perasan bahawa video yang dimainkan di skrin televisyen menunjukkan Mudryk dipindah ke dalam kit Arsenal.

Dalam video yang dipermainkan itu, seorang wartawan juga kedengaran berkata, “Berapa pendapatan Mudryk di Arsenal?”

Arsenal dianggap sudah bersetuju dengan syarat peribadi dengan pemain sayap itu sementara perbincangan dengan Shakhtar mengenai bayaran diteruskan, walaupun pihak Ukraine setakat ini menolak struktur pembayaran kelab London utara itu.

Pada penghujung tahun lepas, Mudryk bercakap dengan Vlada Sedan – isteri kepada Oleksandr Zinchenko – mengenai minat dari Arsenal dan menjawab: “Satu kejutan untuk saya ialah berapa ramai peminat Arsenal mengikuti saya.

“Tiada peminat kelab lain yang berinteraksi seperti mereka. Memberitahu saya bahawa mereka sedang menunggu saya, berkata “Datanglah kepada kami”. Salah satu catatan saya baru-baru ini mempunyai lebih 500 ulasan yang mengatakan demikian.”

Share Post:

Related Posts