by klasikko in
Premier League

Pengurus Arsenal, Mikel Arteta dianggap telah melakukan kesilapan kerana tidak mengambil berat tentang Piala Carabao dengan lebih serius.

Gunners disingkirkan oleh Brighton beberapa hari lalu di halaman sendiri.

Bagaimanapun Arsenal memberikan respons yang sempurna, menang 2-0 di tempat lawan kepada Wolves sekaligus mendahului lima mata di puncak carta Premier League.

Mereka mengambil kesempatan daripada kekalahan mengejut Manchester City menentang Brentford.

Bercakap selepas perlawanan Wolves, pakar Sky Sports dan bekas penyerang Chelsea, Jimmy Floyd Hasselbaink menyatakan dengan jelas bahawa dia merasakan Arsenal sepatutnya cuba kekal dalam Piala Liga.

Ia mungkin memberi Arteta hak untuk berunding dengan pihak lembaga sebelum Januari.

Jamie Redknapp berhujah bahawa Arsenal tidak mempunyai skuad untuk mencuba bersaing dalam banyak pertandingan.

Tetapi Hasselbaink berkata bahawa dengan kehadiran lebih banyak di dalam sesuatu pertandingan, Arteta mungkin dapat menjelaskan alasan munasabah kepada lembaga pengarah bahawa dia memerlukan lebih ramai pemain.

Hanya masa akan menunggu Arsenal untuk tersilap langkah, tetapi buat masa ini peminat mereka hanya teruja dengan kedudukan yang benar-benar bersaing untuk merebut kejuaraan.

Gergasi utara London itu tidak pernah memenangi EPL sejak tahun 2003/04, malah tidak pernah menjadi menghuni tempat empat teratas dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

Share Post:

Related Posts