by klasikko in
Premier League

Bek tengah, Lisandro Martinez telah menyeru rakan sepasukannya di Manchester United menjelang perlawanan sengit musim ini.

Selepas menjulang Piala Carabao pada awal tahun, Manchester United kekal di landasan untuk memenangi Liga Europa dan Piala FA.

Walaupun kejuaraan Liga Perdana di luar jangkauan, pasukan itu masih boleh menamatkan saingan di empat teratas dan layak ke Liga Juara-Juara musim depan.

Berikutan kempen yang berjaya setakat ini, terdapat keyakinan di sekeliling kelab dan di kalangan peminat.

Tetapi semua orang yang dikaitkan dengan Red Devils akan tahu bahawa tiada apa yang boleh dipandang remeh, terutamanya apabila kempen akan berakhir dengan pantas.

United juga mengalami kemunduran baru-baru ini.

Selepas tewas 2-0 menentang Newcastle United kendalian Eddie Howe hujung minggu lalu, adalah penting bagi pasukan Erik Ten Hag untuk kembali ke landasan kemenangan menentang Brentford.

Mereka memperoleh kemenangan 1-0, hasil jaringan separuh masa pertama daripada Marcus Rashford dan mengutip ketiga-tiga mata di hadapan penyokong Old Trafford.

United menghidupkan impian empat teratas mereka menjelang 10 perlawanan terakhir liga.

Bercakap tentang apa yang diperlukan antara sekarang sehingga akhir kempen, Martinez yang menjadi kegemaran peminat mengingatkan rakan sepasukannya bahawa mereka mesti memberikan yang terbaik dalam setiap baki perlawanan.

“Kami bercakap, kami bercakap sebagai satu pasukan,” kata Martinez kepada The Mirror.

“Kami tahu tidak mungkin bermain seperti itu, terutamanya permainan sebegini.

“Kami perlu berjuang lebih daripada pihak lawan, kami perlu bermain dengan lebih semangat, kami perlu bermain dengan lebih tenaga.

“Kini, setiap perlawanan adalah perlawanan akhir, anda perlu bermain dengan penuh semangat, anda perlu bersedia, anda perlu tajam, anda perlu berjuang untuk tiga mata ini.

“Jika anda tidak berbuat demikian, saya fikir ia tidak menunjukkan rasa hormat kepada kelab ini.

“Anda perlu sentiasa berjuang, setiap perlawanan – berjuang untuk lencana.”

Sejak menyertai Ajax musim panas lalu, Martinez yang mempunyai baki lima tahun dalam perjanjiannya, telah beraksi dalam 43 perlawanan dalam semua pertandingan dengan menjaringkan satu gol.

Share Post:

Related Posts