by Azhan Mohi in
Premier League

Penyerang Portugal, Betinho telah mentertawakan kesilapan yang menyaksikan dia dimasukkan ke dalam skuad Manchester United di laman web Premier League.

Penyokong United yang bermata tajam melihat pemain berusia 29 tahun itu secara misteri dimasukkan ke dalam senarai skuad rasmi United menjelang pertembungan Liga pada Selasa dengan Nottingham Forest.

Walaupun kelab itu sangat memerlukan lebih banyak kuasa, penambahan pemain yang kurang dikenali yang bermain di peringkat ketiga bola sepak Portugal bersama SC Espinho, telah dikaitkan dengan kesilapan pentadbiran di laman web rasmi Premier League – dengan Betinho melihat sisi kelakar.

Berkongsi tangkapan skrin namanya bersama-sama pilihan penyerang United seperti Marcus Rashford dan Anthony Martial, Betinho menulis: “Terima kasih Manchester United, jumpa lagi!”

Penyerang itu turut menandai rakan senegaranya Diogo Dalot dan Bruno Fernandes dengan mesej: “Seronoknya berkongsi bilik persalinan dengan anda.”

Betinho turut berkongsi imej olok-olok dirinya memakai jersi United, menikmati detiknya dalam tajuk utama.

United berharap untuk membawa masuk satu lagi penyerang tengah pada Januari dengan Anthony Martial satu-satunya pilihan kelab yang diiktiraf melalui penyerang tengah selepas pemergian Cristiano Ronaldo.

Erik ten Hag dianggap berminat untuk membawa bintang PSV Eindhoven Cody Gakpo ke Old Trafford tetapi pemain antarabangsa Belanda itu kini bersedia untuk menyertai musuh ketat United, Liverpool dalam perjanjian £44 juta.

Setelah membelanjakan lebih £200 juta pada musim panas, perniagaan United pada Januari mungkin terhad kepada perjanjian pinjaman dengan Joao Felix dari Atletico Madrid satu pilihan di atas meja.

Jorge Mendes, ejen Felix, dilaporkan telah membincangkan langkah itu dengan pegawai United dengan Atletico bersedia untuk membiarkan pemain antarabangsa Portugal itu pergi.

Atletico dilaporkan sedang mencari bayaran pinjaman £8 juta dan keseluruhan gaji Felix, dikatakan hanya di bawah £250,000 seminggu, untuk ditampung oleh kelab baharunya.

United bagaimanapun dikatakan enggan bersetuju dengan syarat tersebut.

Ketika kelab mempertimbangkan pilihan, Marcus Rashford dan Anthony Martial membuktikan terdapat penjaring gol dalam skuad dengan kedua-dua penyerang berada dalam lembaran skor dalam kemenangan 3-0 ke atas Nottingham Forest.

Share Post:

Related Posts