by Azhan Mohi in
Premier League

Manchester United telah mengusik Pep Guardiola dengan menyiarkan tweet merujuk kepada peristiwa Julia Roberts melawat Old Trafford.

Bos Manchester City itu bercakap mengenai keputusan Hollywood A-Lister untuk menolak lawatan ke Stadium Eithad berikutan kemenangan 7-0 juara Premier League itu ke atas RB Leipzig malam tadi.

City menempah tempat ke suku akhir Liga Juara-Juara berikutan persembahan berkelas bola sepak menyerang yang menggariskan status mereka sebagai pasukan pilihan untuk memenangi pertandingan itu.

Erling Haaland menjadi pemain ketiga dalam sejarah kejohanan yang menjaringkan lima gol dalam satu perlawanan, tetapi Guardiola masih dalam suasana berduri semasa sidang akhbar selepas perlawanannya.

Pengurus Sepanyol itu menegaskan dia akan sentiasa dianggap sebagai gagal di City walaupun dia memenangi satu-satunya hadiah yang telah mengelaknya sejak dia dilantik pada 2016, tetapi kesakitan kehilangan sekali lagi tidak akan dibandingkan dengan penolakan yang dia rasakan ke atas Julia Roberts.

“Saya gagal dalam Liga Juara-Juara,” kata Guardiola. “Jika memenangi Liga Juara-Juara tiga kali berturut-turut saya akan gagal.

“Saya mempunyai tiga idola dalam hidup saya. Michael Jordan, Tiger Woods, dan Julia Roberts. Ini adalah tiga idola saya.

“Julia Roberts tahun lalu datang ke Manchester – bukan pada tahun 90-an apabila Sir Alex (Ferguson) memenangi gelaran dan gelaran serta gelaran. Dia datang dalam tempoh di mana kita lebih baik daripada United, dalam empat atau lima tahun ini, bukan?

“Dan dia pergi melawat Man United. Dia tidak datang menemui kami. Itulah sebabnya walaupun saya memenangi Liga Juara-Juara, ia tidak akan dibandingkan kerana Julia Roberts datang ke Manchester dan tidak datang berjumpa kami.

“Walaupun saya memenangi Liga Juara-Juara ia tidak akan dibandingkan dengan kekecewaan yang saya alami ini.”

United dengan jelas menyatakan ketidakpuasan hati Guardiola dan merujuk lawatan pelakon Wanita Cantik itu ke Old Trafford dengan catatan di media sosial dengan kapsyen nakal.

Sementara itu, Guardiola juga membalas kritikan terhadap pemilihan pasukannya baru-baru ini, menyimpan kemarahan khusus untuk ‘lelaki Twitter’ yang bergelut untuk memahami gilirannya sebagai pemain terkenal.

Dia berkata: “Dengan pemilihan, jika kita menang saya betul, jika kita kalah saya salah. Tetapi saya mempunyai banyak maklumat walaupun anda [media] tidak mempunyai.”

Share Post:

Related Posts