by Azhan Mohi in
Premier League

Pep Guardiola akan terlepas dua perlawanan Liga untuk Manchester City yang seterusnya apabila dia pulih daripada ‘pembedahan kecil belakang’.

Menurut kenyataan di laman web kelab itu, Guardiola ‘mengalami sakit belakang yang teruk sejak beberapa waktu lalu, dan terbang ke Barcelona untuk pembedahan kecemasan yang dilakukan oleh Dr Mireia Illueca.’

Mereka mengatakan bahawa pembedahan itu berjaya dan pengurus itu kini akan menyelesaikan pemulihannya di bandar Sepanyol itu dan dijangka kembali ke garisan sentuh selepas minggu antarabangsa September.

Ini bermakna pengurus berusia 52 tahun itu akan terlepas lawatan City ke Sheffield United pada hari Ahad serta pertembungan menentang Fulham di Etihad pada 2 September.

Jika semuanya berjalan lancar, perlawanan pertamanya kembali akan menentang West Ham di Stadium London pada 16 September.

Sehingga itu, ia telah diumumkan bahawa penolong pengurus, Juanma Lillo akan menyelia latihan pasukan utama akan menjadi orang utama Citizens di garisan tepi.

“Semua orang di Manchester City mendoakan Pep cepat sembuh, dan berharap dapat berjumpa dengannya kembali ke Manchester tidak lama lagi,” tambah kelab itu.

City telah membuat permulaan yang baik untuk musim baru, memenangi dua perlawanan liga pembukaan mereka menentang Burnley dan Newcastle dan menyamai mata dengan Brighton dan Arsenal, di belakang dalam carta dengan perbezaan gol.

Guardiola juga membawa mereka menjuarai Piala Super UEFA pertama mereka apabila mereka menewaskan Sevilla menerusi penentuan sepakan penalti di Athens, walaupun mereka tewas dalam penentuan Perisai Komuniti kepada Gunners dalam pembuka tirai musim ini.

Dalam berita yang lebih baik untuk City, mereka bersedia untuk menandatangani pemain sayap yang dinilai tinggi, Jeremy Doku dari Rennes dalam perjanjian bernilai £55.5 juta.

Share Post:

Related Posts