by Azhan Mohi in
Premier League

Erling Haaland nampaknya memenangi perjuangan kecergasannya menjelang pertemuan puncak Liga menentang Arsenal pada Rabu.

Penyandang juara boleh kembali ke tangga teratas dengan kemenangan ke atas pasukan London ini setelah seri dengan tiga mata di belakang The Gunners, walaupun telah bermain lebih banyak perlawanan, selepas kemenangan 3-1 ke atas Aston Villa Ahad lalu.

Haaland dikeluarkan sebagai langkah berjaga-jaga pada separuh masa selepas dia terlibat dalam perlanggaran berat dengan bekas penjaga gol Arsenal, Emiliano Martinez.

Ditanya dalam sidang media selepas perlawanannya, jika Haaland akan cergas untuk menentang pasukan Mikel Arteta, Guardiola berkata: “Sekarang saya tidak tahu. Kita perlu lihat dalam beberapa hari akan datang.

“Dia mendapat kecederaan dan tidak selesa jadi pada kedudukan 3-0 kami tidak mahu mengambil risiko. Kami akan menilai dia dan jika dia tidak bersedia kami akan bermain orang lain. Mudah-mudahan dia sudah bersedia.”

Pemain antarabangsa Norway itu nampaknya pasti akan tampil, bagaimanapun, memandangkan dia termasuk dalam gambar yang dikeluarkan City selepas sesi latihan Isnin, dengan jelas memaparkan imej bayang Haaland.

Mengenai pertembungan akan datang menentang pencabar utama mereka, Guardiola berkata: “Arsenal mempunyai satu perlawanan dalam tangan. Kita akan lihat selepas semua perlawanan apabila Liga tamat.

“Tetapi kami akan ke London untuk mencuba dan mendapatkan kemenangan. Apabila satu pasukan telah membuat 50 mata pada perlawanan pertama ia adalah kerana mereka sangat bagus. kami merapatkan jurang hari ini kerana persembahan daripada pasukan itu benar-benar bagus.”

Pemain tengah City, Rodri menambah: “Kami mempunyai peluang untuk naik ke atas dan pergi ke sana dan menunjukkan personaliti kami dan pasukan yang kami ada.

“Mereka bermain pada tahap yang luar biasa dan kami juga mempunyai tahap yang luar biasa. Ia akan menjadi pertarungan yang luar biasa dan pertarungan yang luar biasa dan kami mempunyai peluang untuk berada di atas meja jadi itulah yang perlu kami fikirkan.”

Share Post:

Related Posts