by klasikko in
Premier League

Man United telah memberitahu Mason Greenwood bahawa dia tidak akan kembali berlatih sehingga awal musim hadapan, sementara siasatan dalaman kelab masih berjalan.

Tidak mungkin ia akan selesai menjelang musim panas, lapor Daily Mail dan gergasi Liga Perdana itu dikatakan bertegas bahawa mereka tidak akan terburu-buru membuat keputusan.

Oleh itu, Greenwood tidak akan dapat kembali sekurang-kurangnya sehingga musim depan.

Dipercayai pemain berusia 21 tahun itu telah menegaskan kepada Man United keinginannya untuk kembali secepat mungkin dan mahu kekal di Old Trafford, di mana dia berada di bawah kontrak sehingga 2025.

Ia telah dimaklumkan semasa perbincangan panjang dengan pihak atasan United dalam beberapa minggu kebelakangan ini kerana kemungkinan dia kembali.

Greenwood telah digantung kerja oleh Man United sejak Januari 2022, apabila dakwaan pertama kali muncul mengenai cubaan merogol dan menyerang bekas kekasihnya yang menyebabkan dia ditangkap dan didakwa.

Tuduhan itu digugurkan tahun ini dan membolehkan pemain berusia 21 tahun itu kembali bermain bola sepak, tetap tarikh khususnya masih tidak diketahui.

Share Post:

Related Posts