by klasikko in
La Liga

Manchester United ‘sangat hampir’ untuk melengkapkan pembelian pemain tengah Barcelona, ​​Frenkie de Jong menurut laporan di Sepanyol.

De Jong telah berada di Catalonia sejak menyertai dari Ajax dengan harga sekitar £65 juta pada 2019.

Dia telah membuat 138 penampilan untuk Blaugrana dan Copa Del Rey pada 2020/21 adalah satu-satunya trofi yang dimenanginya bersama kelab itu.

Pemain berusia 25 tahun itu menikmati kejayaan di Ajax bersama Erik ten Hag yang baru-baru ini mengambil alih jawatan pengurus Manchester United.

Ten Hag sangat berminat untuk membawa De Jong ke Old Trafford pada musim panas ini dan telah mengenalpasti pemain itu sebagai sasaran nombor satunya.

United membuat satu bidaan untuk pemain tengah Belanda itu tetapi telah ditolak oleh Barcelona kerana​ kekurangan wang tunai dan perlu menjual beberapa pemain bagi membiayai sebahagian besar perniagaan musim panas mereka.

Tawaran baharu dipercayai ‘lebih hampir’ kerana Red Devils ingin mendapatkan tandatangan pertama mereka pada jendela perpindahan kali ini.

Menurut Sport, kedua-dua kelab itu sangat dekat untuk bersetuju dengan perjanjian yang akan menyaksikan De Jong berpindah ke Premier League.

Angka terakhir adalah kira-kira €80m seperti ditetapkan, di mana Barca akan gembira dengan melepaskan salah seorang pemain utama mereka.

Dengan rundingan antara kelab hampir berakhir, United kini mesti meyakinkan De Jong untuk datang.

Bagaimanapun, mereka perlu bersikap optimis bahawa segala-galanya perlu dimuktamadkan sebelum 30 Jun.

Di tempat lain, Tottenham berada dalam rundingan lanjut dengan Barca mengenai perjanjian pinjaman untuk Clement Lenglet, menurut ESPN.

Dikatakan bahawa kelab-kelab itu sedang dalam perbincangan seterusnya mengenai perjanjian pinjaman, walaupun kelab Catalan itu lebih cenderung untuk membiarkan Bek Perancis tersebut pergi secara kekal.

Bos Spurs, Antonio Conte mahu meyakinkan pertahanan itu untuk menerima cadangan dan ketua jurulatih akan membincangkan perpindahan itu dengan Lenglet seawal minggu depan.

Share Post:

Related Posts