by klasikko in
Premier League

Manchester United dilaporkan mungkin berada di bawah tekanan untuk mengekalkan Cristiano Ronaldo pada musim panas ini atas sebab yang pelik.

Menurut Daily Mirror, penaja Red Devils mendesak kelab itu untuk mengekalkan Ronaldo selama satu tahun lagi bagi memaksimumkan nilai komersialnya.

Bintang Portugal itu kembali ke Man Utd untuk tempoh kedua musim panas lalu.

Ronald telah memberikan impak positif di Old Trafford dengan menjaringkan 24 gol dalam semua pertandingan.

Namun, pasukan itu secara keseluruhannya sangat lemah, mengakhiri tempat keenam iaitu satu penurunan besar daripada tempat kedua mereka tahun sebelumnya.

Jadi mungkin terdapat persoalan tentang bagaimana Ronaldo sesuai dengan corak permainan Erik ten Hag.

Pemain berusia 37 tahun itu tidak boleh berlari seperti dulu, jadi nampaknya tidak sesuai untuk gaya permainan pengurus baharu Erik ten Hag yang mencabar.

Jika Ten Hag terpaksa mengekalkan Ronaldo hanya kerana penaja, itu benar-benar merumuskan kekacauan yang dibenarkan untuk berkembang di United pada era pasca Sir Alex Ferguson.

Pemain berusia 37 tahun itu tidak boleh berlari pantas seperti dulu, jadi nampaknya tidak sesuai untuk gaya permainan pengurus baru yang mencabar.

Jika Ten Hag terpaksa mengekalkan Ronaldo hanya kerana penaja, itu benar-benar merumuskan kekacauan untuk memajukan United pada era pasca Sir Alex Ferguson.

Share Post:

Related Posts