by Azhan Mohi in
Premier League

Harry Maguire menegaskan dia sudah bersedia untuk bersaing tempatnya di Manchester United selepas digugurkan oleh Erik ten Hag.

Selepas bermain dalam kekalahan kepada Brighton dan Brentford, Maguire telah diketepikan daripada kesebelasan utama untuk empat perlawanan terakhir Liga dengan Erik ten Hag lebih memilih gandingan pertahanan Lisandro Martinez dan Raphael Varane.

Walaupun kekurangan masa bermain untuk kelabnya, Maguire diberikan permulaan oleh Gareth Southgate ketika kekalahan 1-0 England kepada Itali pada petang Jumaat.

Dan bercakap selepas perlawanan, kapten United itu bertegas bahawa kekurangan masa bermainnya di Old Trafford tidak akan memberi kesan kepada persembahannya untuk England pada Piala Dunia akhir tahun ini.

“Saya semua baik, bersedia untuk bermain, saya rasa cergas dan segar,’’ Maguire memberitahu talkSPORT.

“Dalam prestasi saya, saya tidak tahu apa yang telah dikatakan, saya tidak benar-benar membaca mengenainya.

“Saya bangkit selepas tiga perlawanan positif dengan England pada musim panas, dan pramusim yang baik, saya berasa sangat baik

“Jelas sekali, pengurus [Erik ten Hag] memutuskan untuk meninggalkan saya untuk satu perlawanan, dan pasukan telah menang sejak itu.

“Saya bekerja keras di padang latihan untuk memastikan saya bersedia apabila peluang saya tiba. Itu sahaja yang boleh saya lakukan untuk mencuba dan membantu pasukan.

“Saya tidak menumpukan perhatian kepada orang lain dan apa yang orang katakan, saya fikir jika orang boleh membuat cerita tentang saya, saya adalah kapten Manchester United, ia akan menjadi berita besar.

“Jadi, itulah sebab mereka melakukannya, mereka suka klik, dan perkara-perkara seperti itu, tetapi saya pergi ke EURO selepas kecederaan lapan minggu, dan tidak bermain satu perlawanan, dan menyertai pasukan kejohanan itu.

“Dari segi sudah berkarat, dan perkara-perkara seperti itu, saya pasti itu tidak akan berlaku.”

Share Post:

Related Posts