by Azhan Mohi in
Premier League

Luke Shaw menegaskan ia adalah usaha berpasukan untuk menutup Erling Haaland semasa kemenangan Manchester United yang meningkatkan moral menentang Manchester City.

United bangkit dari ketinggalan untuk menewaskan juara Liga di Old Trafford, yang meletakkan pasukan Erik ten Hag satu mata daripada pesaing bandar mereka.

Walaupun Lisandro Martinez kembali, Ten Hag memilih untuk menggandingkan Raphael Varane dengan Shaw di bahagian tengah pertahanan United.

United mengurangkan City kepada hanya satu cubaan tepat ke sasaran sepanjang 90 minit dan itu adalah tandukan pembukaan gol yang dihasilkan Jack Grealish.

Haaland adalah penjaring terbanyak liga dengan 21 gol untuk namanya setakat musim ini tetapi dia hampir tidak dikesan beraksi di Theater of Dreams.

Shaw diberi pujian untuk itu memandangkan dia menentang Haaland secara langsung tetapi pemain pertahanan itu berkata ia adalah usaha berpasukan untuk menutup hantaran kepada pemain antarabangsa Norway itu.

“Kami sangat gembira, saya rasa kami layak menang,” kata Shaw.

‘‘Pada separuh masa pertama, kami mempunyai banyak peluang dan pada hari lain, kami mengambilnya.

“Sangat berbangga dengan pasukan dan semua orang di atas padang hari ini, mereka memberikan segala-galanya.

“Terutama yang datang dan mempengaruhi permainan, ia adalah bantuan besar apabila mereka bersedia dan boleh memberi impak.”

Share Post:

Related Posts