by klasikko in
Premier League

Debut Darwin Nunez di Anfield bermula dengan mimpi ngeri apabila pemain Uruguay itu dibuang padang kerana menanduk pemain Crystal Palace, Joachim Anderson.

Perbuatannya itu menyebabkan mereka kehilangan dua mata dan seorang bekas pemain The Reds menawarkan beberapa nasihat kepada Nunez.

Luis Suarez yang sering terpalit dengan insiden kontroversi yang melibatkan Patrice Evra dan Branislav Ivanovic.

Penyerang Uruguay itu belajar daripada kesilapannya dan tidak mengulangi masalahnya di Barcelona.

Kini, dia menasihati rakan senegaranya yang lebih muda untuk melakukan perkara yang sama sebelum ia tidak dapat dikawal.

Bercakap kepada Telemundo, Suarez berpendapat: ‘Dengan apa yang berlaku kepadanya pada hari yang lalu, saya bercakap dengannya.

“Dia baru bermula. Dia harus sedar bahawa sekarang mereka akan mencarinya dua kali, atau tiga kali lebih banyak, dan dia berada di England.

‘Dia mendengar ini daripada orang bodoh yang melakukan kesilapan dan menderita untuk mereka, tetapi bangkit semula menjadikan saya lebih kuat.

‘Jangan beri mereka peluang lagi, ia akan menjadi lebih teruk.’

Ini adalah nasihat yang baik daripada Suarez yang jelas tidak mahu melihat rakan senegaranya mengikuti tahap disiplin yang sama kepadanya.

Laluan berliku yang disusuri legenda Uruguay untuk dirinya sendiri di atas padang adalah jalan yang harus dituju oleh Nunez.

Share Post:

Related Posts