by klasikko in
Premier League

Liverpool merancang untuk menggugurkan Alex Oxlade-Chamberlain pada musim panas akan datang apabila kontraknya tamat kerana tidak mungkin mereka menawarkan kontrak baru kepada pemain tengah itu.

Pemain berusia 29 tahun tersebut pernah dianggap akan menjadi pemain yang luar biasa untuk The Reds sebelum mengalami kecederaan lutut ketika menentang Roma sewaktu aksi separuh akhir Liga Juara-Juara 2018.

Bagaimanapun, kecederaan itu menjejaskan persembahannya kerana dia tidak pernah pulih sepenuhnya dan telah dibelenggu oleh halangan lain sejak itu.

Penurunan prestasi Oxlade-Chamberlain secara mendadak dalam pasukan Jurgen Klopp dan bos Liverpool itu mengetepikannya daripada skuad UCL untuk peringkat kumpulan musim ini.

Menurut Football Insider, Liverpool dan Klopp tidak akan melibatkan Oxlade-Chamberlain sebagai sebahagian daripada rancangan pasukan utama mereka untuk musim ini.

The Reds juga tidak pernah merancang untuk menawarkannya perjanjian baharu sebelum musim panas depan.

Sungguhpun begitu, kelab Merseyside itu tidak mahu membenarkan pemain tengah itu pergi dengan potongan harga kontrak Januari dan akan mengekalkannya sepanjang musim.

Oleh itu, Chamberlain bersedia untuk mengakhiri kontraknya di Liverpool yang akan memanfaatkan langkah seterusnya kerana lebih banyak kelab akan berminat jika pemain berusia 29 tahun itu bebas nanti.

Share Post:

Related Posts