by klasikko in
Premier League

Liverpool masih boleh membuat pembelian pada musim panas ini walaupun telah memecahkan rekod kelab untuk menandatangani Darwin Nunez.

Menurut wartawan Sky Sports, Dharmesh Sheth kelab itu sedang mendekati Calvin Ramsey dari Aberdeen.

The Reds mengesahkan muka baru kedua mereka pada jendela awal minggu ini apabila bintang Benfica berhijrah ke Anfield.

Liverpool begitu hampir untuk meraih empat gelaran serentak yang belum pernah berlaku sebelum ini.

Bagaimanapun Jurgen Klopp telah bangkit untuk memperbaiki skuadnya dan memastikan mereka bersaing rapat dengan Manchester City.

Malah sebelum jendela perpindahan dibuka secara rasmi, The Reds berpeluang untuk membawa masuk Fabio Carvalho yang hampir menyertai mereka pada Januari lalu.

Kontrak Carvalho di Craven Cottage telah tamat, Liverpool akhirnya mendapatkan khidmatnya dalam perjanjian £5 juta yang boleh meningkat kepada £7.2 juta dengan bayaran tambahan.

Kemudian, khabar tergempar yang dinantikan oleh penyokong The Reds apabila mereka membawa masuk Nunez dengan bayaran awal £64 juta dan akan meningkat kepada £85 juta.

Perpindahan itu menyaksikan beliau menjadi rekod pemain termahal menandingi £75 juta yang dibayar The Reds kepada Southampton untuk Virgil van Dijk pada 2018.

Apabila ditanya sama ada urusan jual beli Liverpool sudah selesai, Sheth memberitahu: “Tidak semestinya.

Apa yang telah dilakukan oleh Manchester City dan Liverpool ialah mereka kini berada dalam kedudukan yang berkuasa, mendominasi Premier League dan piala domestik.

“Musim lepas sudahpun berlalu dan dalam masa seminggu selepas pembukaan tingkap perpindahan, City telah menandatangani Haaland.

“Manakala, Liverpool telah memecahkan rekod perpindahan mereka, ia boleh meningkat kepada £85 juta untuk Darwin Nunez dari Benfica dan mereka belum selesai.”

Share Post:

Related Posts