by Azhan Mohi in
Premier League

Lisandro Martinez percaya dia telah menyertai ‘salah satu kelab terbaik di dunia’ selepas melengkapkan perpindahannya ke Manchester United.

Pemain antarabangsa Argentina itu telah ditandatangani dalam perjanjian €67.3 juta (£56.2 juta) dan bersatu semula dengan Erik ten Hag, yang bersamanya selama tiga musim di Ajax.

Arsenal juga berusaha keras untuk mendapatkan Martinez dan telah mengemukakan beberapa tawaran untuk pemain berusia 24 tahun itu pada musim panas ini.

Tetapi Martinez telah menjelaskan bahawa United sentiasa menjadi destinasi pilihan pertamanya.

Ditanya mengapa dia memutuskan untuk menyertai United, Martinez memberitahu MUTV: “Baiklah, Manchester United saya rasa adalah salah satu kelab terbaik di dunia.

“Setiap pemain mahu bermain di sini. Peluang itu ada, jadi saya mengambilnya dan sekarang saya sangat gembira berada di sini.”

Bercakap tentang pengaruh memiliki Ten Hag di United, Martinez berkata: “Nah, saya bersamanya tiga tahun di Ajax dan saya tahu gaya permainannya. Dengan dia, saya banyak berubah secara jujur.

“Dia di Manchester sekarang, jadi sekali lagi peluang itu ada dan pastinya dia sangat penting dalam karier saya.

Diminta untuk menggambarkan Ten Hag sebagai jurulatih, Martinez berkata: “Sangat bagus, pasti. Bola sepak yang bagus. Mentaliti kemenangan, anda tahu? Itu yang paling penting.

“Setiap pemain perlu mempunyai perkara yang jelas. Saya rasa dia juga sangat jelas jadi saya fikir dengan dia setiap hari anda boleh belajar dan kemudian dalam permainan anda boleh faham juga sepenuhnya – taktik dan segala-galanya.”

Share Post:

Related Posts