by klasikko in
Premier League

Bekas pemain tengah Liverpool, Dietmar Hamann telah mengkritik hebat bahagian tengah The Reds dan telah mendedahkan bahawa dia ‘tidak pernah meminati seorang anak buah Jurgen Klopp.

Bahagian tengah telah menjadi kawasan yang lemah untuk pasukan Klopp musim ini kerana mereka terus mengalami musim yang menyedihkan.

Bercakap mengenai talkSPORT, Hamann berpendapat mengenai susunan pemain tengah Liverpool sekarang dengan meletakkan beberapa pemain kelab Merseyside itu.

Seorang pemain khususnya yang menjadi sasarannya ialah Thiago, menyatakan bahawa dia tidak pernah menjadi peminat yang dianggap sebagai bintang tengah terbaik Liverpool.

Bercakap sebelum kunjungan Liverpool ke Crystal Palace, Hamann mengakui: “Semua pemain yang mereka ada di bahagian tengah, siapa yang akan anda kekalkan untuk musim depan?

“Kerana jelas mereka yang telah mendapat kontrak, saya tidak pasti seseorang akan mengambilnya.

“Tetapi jika anda melihat bahagian tengah sekarang, anda melihat Bajcetic, yang telah bermain dengan baik, dia seorang anak muda.

“Sudah tentu anda perlu mengekalkannya. Harvey Elliott, Curtis Jones mereka sudah matang.

“Thiago, saya tidak pernah meminatnya. Saya rasa Liverpool tidak cukup bagus untuk mempunyai Thiago dalam pasukan pada masa ini.

“Fabinho tidak sama. Karier Milner akan sampai ke penghujungnya, telah menjadi pemain yang cemerlang.

“Kemudian anda mempunyai Keita dan Oxlade-Chamberlain, yang sangat mengecewakan sejak mereka tiba.

“Jadi anda mungkin memerlukan tiga atau empat pemain tengah sahaja, dan itu memerlukan banyak wang.”

Share Post:

Related Posts