by Azhan Mohi in
Premier League

Frank Lampard telah menyokong keputusan Chelsea untuk meneroka semua pilihan dengan pelantikan pengurusan mereka seterusnya apabila kelab itu mendekati Mauricio Pochettino.

Selepas memecat Graham Potter bulan lalu, pasukan pengambilan Chelsea telah menemu bual beberapa calon termasuk Julian Nagelsmann dan Luis Enrique.

Tetapi bekas pengurus Tottenham, Pochettino, yang tidak bekerja sejak dipecat oleh Paris Saint-Germain musim panas lalu, kini dijangka mengambil alih tugas di Stamford Bridge sebaik sahaja tempoh sementara Lampard tamat.

Chelsea telah mempertimbangkan untuk melantik pengganti tetap serta-merta untuk Potter tetapi Lampard menegaskan dia memahami mengapa pengurus kelab seterusnya mahu menunggu sehingga musim ini berakhir.

“Adakah mereka [Chelsea] perlu meluangkan masa untuk mendapatkan pengurus yang betul? Ya, mereka mesti melakukannya,” kata Lampard.

“Kami berada di peringkat musim sekarang di mana kami memahami bahawa kami tidak akan masuk ke Eropah, dan pengurus lain mungkin akan pergi, “Saya akan melihat perkara ini dan menunggu sehingga pra-musim apabila saya boleh menguatkuasakan apa yang berlaku. Saya nak buat’.

“Ia tidak bodoh di pihak mereka, kami mempunyai empat teratas dalam pusingan dan itu akan menjadi proses permainan yang sukar.”

Lampard juga percaya Chelsea perlu meninggalkan strategi mereka sebelum ini yang kerap bertukar pengurus untuk membina kejayaan jangka panjang.

“Saya tidak fikir selalu ada kaedah yang jelas tetapi saya fikir jika anda cuba bekerja untuk sesuatu, anda melihat model yang berjaya di bahagian atas liga pada masa ini dan anda melihat pengurus yang telah bekerja. lama di sana,” kata Lampard.

“Pengambilan adalah sejajar dengan jenis skuad dan identiti yang mereka mahu bawa dan ia berfungsi mengikut arah.

“Anda lihat City, Liverpool dan Arsenal [berjaya dengan pengurus jangka panjang]. Jadi, jelas, jika anda ingin sampai ke sana, ia adalah sesuatu yang diharapkan sejajar. Pada masa ini bagi kami ia tidak. Kita perlu mencari cara untuk melakukannya.

“Saya sentiasa menjadi sebahagian daripada pasukan Chelsea yang kerap menukar pengurus. Dengan melihat ke belakang, mudah untuk mengatakan saya mempunyai kejayaan yang hebat. Saya memenangi tiga kejuaraan [liga] tetapi saya sepatutnya memenangi lima atau enam. Itu perasaan saya.

“Kami mungkin memenangi lebih banyak gelaran jika kami mempunyai lebih konsisten dan dapat bekerja dalam satu arah. Dan saya rasa kita sepatutnya melakukannya.”

Share Post:

Related Posts